keepup_gynaika

Η γυναίκα θέλει πάθος, φροντίδα κι επικοινωνία

By

Ένας φίλος, προφανώς αγανακτισμένος από τις σχέσεις του, μου έστειλε πρόσφατα μία αστεία εικόνα που απεικόνιζε ένα τεράστιο βιβλίο στου οποίου το εξώφυλλο έγραφε «Όσα θέλουν οι γυναίκες, Μέρος 1ο». Φυσικά και γέλασα όμως συνάμα του απάντησα.

Από την Πράξια Αρεστή

Τι θέλουν οι γυναίκες, λοιπόν, φίλε μου; Κανείς δε θα μπορέσει ποτέ ν’ απαντήσει με σιγουριά σ’ αυτή την ερώτηση γιατί πολύ απλά κάθε γυναίκα όπως και κάθε περίσταση είναι διαφορετικά. Υπάρχουν, όμως, και κάποια κοινά μυστικά που μπορούμε να τ’ αποκαλύψουμε στον ανδρικό πληθυσμό ή μάλλον να του τα υπενθυμίσουμε. Γιατί τα ξεχνάει. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε μία μακροχρόνια σχέση.

Όχι, οι γυναίκες δε θέλουν λεφτά, μπορούν να έχουν και τα δικά τους. Δε θέλουν προίκα, έχουν και τη δική τους.

Κανένα ταξιδάκι και κανένα δωράκι, ναι, το θέλουν αλλά τα υλικά αγαθά δίνουν μόνο παροδική κι επιφανειακή χαρά. Και επιτέλους ας μην τις κατηγορούμε γι’ αυτό. Όλοι οι άνθρωποι αρέσκονται στις υλιστικές απολαύσεις λίγο ή πολύ.

Για να μπούμε κατευθείαν στο ψητό οι γυναίκες θέλουν με τρεις λέξεις πάθος, φροντίδα και επικοινωνία. Τρεις λέξεις που περιέχουν τις βάσεις για μία υγιή σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων. Πάντα πίστευα ότι η ευτυχία ενός άνδρας εξαρτάται από τη γυναίκα που έχει δίπλα του. Άμα είναι αυτή ευτυχισμένη τότε είναι κι αυτός. Για να είναι, όμως, αυτή ευτυχισμένη πρέπει αυτός να καταφέρει να την κάνει, κάτι που στα μάτια του φαντάζει πολλές φορές Γολγοθάς.

Το πάθος είναι πολύ ισχυρό συναίσθημα που υπερισχύει της λογικής. Μία γυναίκα θέλει να τρελαίνεσαι γι’ αυτήν και να το δείχνεις. Να μην κρατάς πράξεις και αισθήματα κλειδωμένα στο συρτάρι. Να μη διστάζεις να της εκφράζεις όλα όσα νιώθεις, να μη διστάζεις να γίνεσαι μαζί της παιδί αλλά και ένας ώριμος άνδρας που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί.

Δε χωράει ίχνος εγωισμού και ψευδοανδρισμού στον έρωτα.

Η εσωτερική δύναμη ενός άνδρα και το ακομπλεξάριστο του χαρακτήρα του φαίνεται από τον τρόπο που φροντίζει την κοπέλα του. Κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει σημαντική και όλες θέλουν να νιώσουν ότι έχουν κάποιον να τις φροντίζει. Θέλουν να νιώθουν ασφαλείς σε μια αγκαλιά. Θέλουν να χάνονται και ν’ αφήνονται χωρίς φόβο στα στιβαρά χέρια ενός άνδρα που δε θα ενοχληθεί να φτιάξει γι’ αυτές δείπνο ή ένα απλό καφέ το πρωί. Που θα τις λούσει στο μπάνιο, θα τις φιλήσει στο μέτωπο και θα τρέξει να τις βοηθήσει σε κάθε δυσκολία.

Και τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο, οι γυναίκες δε θέλουν μόνο αλλά χρειάζονται επικοινωνία. Σωστή επικοινωνία, ολοκληρωμένη. Από το πρώτο «καλημέρα» μέχρι και το τελευταίο «καληνύχτα». Η επικοινωνία χτίζει τη σχέση και τον έρωτα.

Πολλοί άνδρες υποτιμούν τα καλά της επικοινωνίας. Αγνοούν ότι εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας. Δε θέλουν να μπαίνουν στον κόπο να λένε πολλά ή να μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους. Ντρέπονται ή νιώθουν άβολα να μιλάνε για πράγματα που τους ενοχλούν στο σπίτι και στη δουλειά, για τις αδυναμίες τους και τα αισθήματά τους.

Η ανύπαρκτη ή λανθασμένη επικοινωνία γεννά στις γυναίκες ανασφάλειες.

Οι ανασφάλειες παράγουν θυμό και φόβο που στην πράξη εκφράζονται με μουρμούρα, νεύρα και αποξένωση. Είναι μία αλυσιδωτή αντίδραση που δε σταματά να διαλύσει οτιδήποτε δένει το ζευγάρι.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε στον εαυτό σας τη διαχρονική ερώτηση «τι θέλουν οι γυναίκες» ή όταν κάποιος ρωτήσει εσάς, μπορείτε απλά να του δείξετε αυτό το άρθρο και να του ευχηθείτε κάθε επιτυχία!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News