Η μόδα του Swamp Soccer: Είναι τρελοί αυτοί οι Φινλανδοί…

By

Πράγματι, το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει μια «βρώμικη υπόθεση», αλλά ποιος θα το έλεγε ότι υπάρχουν κάποιοι που όχι απλώς το προτιμούν έτσι, αλλά το επιδιώκουν κιόλας; Ας γνωρίσουμε λοιπόν την νέα μανία που λέγεται Swamp Soccer!

Swamp-soccer 1

Σήμερα το βράδυ εκεί που θα καθίσετε με τον καλό σου να κατεβάσετε το τελευταίο επεισόδιο από το αγαπημένο σας σήριαλ, μπορείς να τον ρωτήσεις αν ξέρει ποιο είναι το νέο ποδοσφαιρικό trend. Ακόμη και εκείνος που πάντα ενημερώνεται για το αγαπημένο του άθλημα, δεν θα ξέρει ότι η τελευταία τάση μας έρχεται κατευθείαν από την βορεινή και παγωμένη Φινλανδία και το όνομα αυτής είναι “Swamp Soccer”, στα ελληνικά μεταφρασμένο ως «το ποδόσφαιρο της λάσπης».

Του τράβηξες την προσοχή με τις γνώσεις σου; Μάθε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για να μπορείς να απαντήσεις στις απορίες του!

Τι το διαφοροποιεί από το κανονικό ποδόσφαιρο, δηλαδή;

Πρώτα απ’ όλα ουσιαστικά δεν έχει κανονισμούς, κόκκινες κάρτες, οφσάιντ και φάουλ μόνο λάσπη. Το γρασίδι μπορεί κανείς επίσης να το ξεχάσει, γιατί το γήπεδο αποτελείται από μια επιφάνεια υγρού χώματος με διαστάσεις 60μ. επί 35μ. Ο μόνος κανόνας είναι ότι η λασπωμένη μπάλα πρέπει με κάποιο τρόπο να μπει στο λασπωμένο τέρμα.

Swamp-soccer 2

Ποιος μπορεί να παίξει;

Όλοι μπορούν αρκεί να έχουν μεγάλες αντοχές (γιατί λίγο ή πολύ όποιος πέφτει και δεν έχει δύναμη να σηκωθεί μένει εκεί βυθισμένος) και βέβαια να μην είναι λεπτεπίλεπτοι, διότι 10 μόλις λεπτά παιχνιδιού αρκούν για να σου μπει λάσπη σε σημεία που κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε, ενώ το ημίχρονο αποτελείται από 24’ αντί για 45’ λεπτά – για ευνόητους λόγους. Επειδή φυσικά αυτό κάνει συχνές τις «απώλειες» παικτών, οι προπονητές έχουν το δικαίωμα άπειρων αλλαγών, άρα το μαρτύριο διαρκεί γενικά λίγο.

swamp-football

Ποιος το επινόησε;

Οι Φινλανδοί είναι οι εμπνευστές της μόδας αυτής, και αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση μια που ο ίδιος λαός έχει εφεύρει και άλλα θεαματικά αθλήματα, όπως π.χ. το πρωτάθλημα κιθάρας στον αέρα, το κουβάλημα γυναικών, το πέταγμα του κινητού τηλεφώνου, η παραμονή στη σάουνα και το κάθισμα διαρκείας επάνω σε μία μυρμηγκότρυπα και διάφορα άλλα χαριτωμένα.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Swamp Soccer πραγματοποιήθηκε το 2000, αν και αυτό το διάστημα οι Σκωτσέζοι έχουν πάρει την πρωτιά, μια που και στη χώρα τους το άθλημα είναι αρκετά δημοφιλές πια.

Επίσης επιτρέπονται οι μικτές ομάδες αντρών και γυναικών, οπότε μήπως να το προτείνεις για το επόμενο εταιρικό event;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News