Η γκουρού της οργάνωσης Marie Kondo σου λέει πώς να δουλεύεις τέλεια από το σπίτι!

By

Δύο βήματα πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με την Marie Kondo για το τέλειο οργανωμένο γραφείο στο σπίτι.

Όλοι μας ψάχνουμε τρόπους για να αυξήσουμε τη δημιουργικότητά μας ενώ δουλεύουμε από το σπίτι. Δεν υπάρχει καλύτερη, λοιπόν, να μας δώσει συμβουλές πάνω σε αυτό από την Marie Kondo.

Για την Kondo το κλειδί είναι οι τελετουργίες. “Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να περάσεις από την προσωπική ζωή στο σπίτι… στην επαγγελματική”, εξηγεί η ίδια.

Ο πρώτος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι τα αρώματα. Πρέπει το γραφείο σου να μυρίζει αλλιώς από το σπίτι σου. Ψέκασε το γραφείο σου με ένα συγκεκριμένο άρωμα “γραφείου” ή βάλε κάποιο αιθέριο έλαιο να καίει στον χώρο όση ώρα εργάζεσαι. Ο ευκάλυπτος δίνει ενέργεια, η λεβάντα βοηθάει στη χαλάρωση και βοηθάει και με το άγχος.

Το δεύτερο κόλπο; Χρησιμοποιεί κάποιον ήχο (χτυπάει ένα tuning fork η συγκεκριμένη πάνω σε έναν κρύσταλλο) πράγμα που σηματοδοτεί την έναρξη του ωραρίου εργασίας. Εσύ μπορείς απλά να βάλεις κάποιον αντίστοιο ήχο στο κινητό σου για έναρξη και λήξη εργασίας.

Α και κάτι τελευταίο. Αν μπορείς να αποφύγεις τη δουλειά στο κρεβάτι, καν’το. Η Kondo προτείνει να κάθεσαι σε μια σκληρή επιφάνεια και να δουλεύεις ακόμα κι αν αυτή είναι το τραπέζι της κουζίνας ή η τραπεζαρία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News