Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται! Και όμως, μπορείς να την αντιμετωπίσεις…

By

Όλοι έχουμε τις άσχημες μέρες μας που όλα ξεκινούν στραβά από το πρωί και όσο περνάει η μέρα τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Το μόνο που σκέφτεσαι και θέλεις μια τέτοια μέρα είναι επιτέλους να περάσει και όταν έρχεται το βράδυ αναστενάζεις βαθιά και λες από μέσα σου “Φύγε και μην ξανάρθεις”.

Όσο ζεις μια τέτοια μέρα το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις στη σιωπή και να αφήσεις το σώμα και την ψυχή σου να βουλιάξουν κάνοντας απολύτως τίποτα.

kl_relax01

Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση και έχεις άσχημη διάθεση είναι πολύ δελεαστικό να αρχίσεις να κλαις τη μοίρα σου. Δεν είμαι εδώ για να σου πω να αγνοήσεις τα συναισθήματά σου ή να προσποιηθείς πως όλα είναι τέλεια. Για να είσαι έτσι, υπάρχει κάποιος λόγος.

Αυτό που προτείνουν οι γιόγκοι να κάνεις είναι να “μαλακώσεις το βλέμμα σου”. Δες την μεγαλύτερη εικόνα, δες αυτό που νιώθεις σαν ένα κομμάτι ενός παζλ στο παιχνίδι της ζωής. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες και άφησε όλα όσα σου συμβαίνουν απλά να συμβαίνουν. Μην τα καταπιέζεις, μην προσπαθείς να τα εξαφανίσεις, αν τα αποδεχτείς θα εξαφανιστούν από μόνα τους.

Το να “μαλακώσεις το βλέμμα” σου δεν έχει να κάνει μόνο με το “βλέμμα” αυτό καθ’αυτό. Έχει να κάνει με όλες τις αισθήσεις. Την επόμενη φορά που θα έχεις άσχημη διάθεση, πάρε μια βαθιά ανάσα και κοίτα γύρω σου. Άφησε το μυαλό σου να περιπλανηθεί.

kl_relax02

Προσωπικά όταν δεν έχω καλή διάθεση μου αρέσει πολύ να κάνω τρία πράγματα ανάλογα με το τι θέλω την εκάστοτε στιγμή. Άλλες φορές μου αρέσει να διαβάζω ένα όμορφο μυθιστόρημα, να χάνομαι στις σελίδες του και να μπαίνω στις ζωές των ηρώων του. Άλλες φορές προτιμώ να ρίξω έναν καλό ύπνο (είναι πολλές οι φορές που η διάθεσή μου δεν είναι καλή επειδή μου λείπει ύπνος) και άλλες να δω ένα επεισόδιο (ή και 10) από την αγαπημένη μου σειρά.

Δεν χρειάζεται να διώξεις με το ζόρι την κακή σου διάθεση. Το μόνο που πραγματικά πρέπει να κάνεις είναι να χαλαρώσεις, να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες και να δεις που θα σε πάνε τα συναισθήματά σου.

Εσύ τι κάνεις όταν δεν έχεις καλή διάθεση;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News