Η Κένταλ Τζένερ και οι κρίσεις πανικού: «Μερικές φορές νομίζω ότι θα πεθάνω»

By

Το μοντέλο της διάσημης οικογένειας Καρντάσιαν μοιράζεται τις τρομακτικές εμπειρίες της με τις κρίσεις πανικού – Δηλώνει αγχωμένη για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

Με αφορμή τη νέα εκπομπή της Vogue «Open-Minded: Unpacking Anxiety» η Κένταλ Τζένερ μίλησε στην κλινική ψυχολόγο Δρ Ραμάνι Ντουρβάσουλα σχετικά με την αγχώδη διαταραχή, που τήν ταλαιπωρεί και τις κρίσεις πανικού.

Το 25χρονο μοντέλο είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει με το άγχος, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, μιλάει αναλυτικά για τα συμπτώματα της, τα οποία ξεκίνησαν από την ηλικία των 10, όπως εξομολογείται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα κυριότερα συμπτώματα των κρίσεων, που παθαίνει είναι να νιώθει την αναπνοή της να κόβεται ή να μουδιάζουν σημεία του σώματος της. Προσθέτει, μάλιστα, πως ορισμένες φορές όλο αυτό είναι τόσο έντονο και τρομακτικό, που τρέχει στο νοσοκομείο νομίζοντας ότι η καρδιά της θα σταματήσει και χρειάζεται βοήθεια.

«Το άγχος και οι κρίσεις πανικού με ταλαιπωρούν από όταν ήμουν μικρό κορίτσι. Θα ήθελα να “βουτήξω” βαθύτερα για να κατανοήσω τι είναι αυτό, που νιώθω, αλλά και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με άλλους, που μπορεί να βιώνουν κάτι παρόμοιο», έγραψε το μοντέλο σε ποστ του στο Instagram, όπου παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Στην συζήτηση της με την ψυχολόγο αναφέρει πως όταν ήταν μικρή δεν μπορούσε να καταλάβει από τι πάσχει, οπότε κάθε φορά, που πάθαινε κρίση, έτρεχε στη μητέρα της νομίζοντας πως έχει δύσπνοια.

. Τώρα καταλήγει πως η βασική αιτία του άγχους της είναι πλέον το επάγγελμα της: «Νομίζω ότι είναι η υπερβολική δουλειά και το να είμαι στην κατάσταση, στην οποία βρίσκομαι τώρα είναι κάτι, που το έκανε να βγει εκτός ελέγχου κατά κάποιον τρόπο».

Επιπλέον, δήλωσε πως όταν μοιράζεται κάτι τέτοιο με τον κόσμο, όλοι απορούν μαζί της, καθώς η ποιότητα ζωής της δεν συνάδει με τον ψυχισμό της. «Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι, που θα πουν: Έχει τα πάντα, τι λόγο έχει για να ανησυχεί; Δε θα πω ποτέ ότι δεν είμαι τυχερή. Ξέρω ότι ζω έναν πολύ προνομιακό και καταπληκτικό τρόπο ζωής, είμαι ευλογημένο κορίτσι, αλλά είμαι ακόμα άνθρωπος στο τέλος της ημέρας. Ανεξάρτητα από το τι έχει ή δεν έχει κάποιος, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αληθινά, ανθρώπινα συναισθήματα», τόνισε το διεθνούς φήμης μοντέλο.

Πηγή: protothema.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News