Κάνε το παιδί σου να αγαπήσει την άσκηση!

By

Μπορεί η καθημερινότητα σου να είναι ασφυκτικά γεμάτη και να ευνοεί τη καθιστική ζωή σου, όμως πρέπει να δώσεις τέλος σ’ αυτό για εσένα αλλά και το παιδί σου.

gumnastiki-me-paidia

Ξεκίνα την άσκηση και παρακίνησε και το παιδί σου να σε ακολουθήσει

Είναι αποδεδειγμένο πως η άσκηση έχει τρομερά οφέλη για την υγεία του παιδιού αλλά και για τη δημιουργία γερών θεμελίων για την υγεία του ως ενήλικα.

Βάλε στην καθημερινότητα σου τη γυμναστική, θυσίασε λίγο από το χρόνο σου για να κάνεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή ένα παιχνίδι με κίνηση, που να αρέσει και στους δύο.

Αν δε μπορείς να το συνδυάσεις ακόμα και μια βόλτα με το σκύλο ή ένα περπάτημα στη γειτονιά/ πάρκο θα βοηθήσει και θα δώσει κίνητρο και στο παιδί. Έτσι, θα καταφέρεις να συμμετάσχει το παιδί σου σε μια σωματική δραστηριότητα αλλά και να βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ σας.

Η συχνή άσκηση μαζί με τα παιδιά βοηθάει από τη μία να αναπτύξουν την επικοινωνία και το δέσιμο μεταξύ τους, να μειώσουν το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας αλλά και να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Φυσικά, είναι απαραίτητο η άσκηση να γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού και όχι με ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Σκοπός είναι να διασκεδάζουν ώστε να γίνει μια συνήθεια και να μην τα παρατήσει το παιδί.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα