Κάντο όπως οι… πρωταθλητές.

By

Μία προσεκτική παρατήρηση στην καθημερινότητα και ζωή των αθλητών, μόνο χρήσιμα διδάγματα μπορεί να μας δώσει.

Προσφάτως είχα τη τύχη και τη χαρά να συνομιλήσω και να ακούσω από πρώτο χέρι το πρόγραμμα ενός ανθρώπου του στίβου.

Θα ήθελα να μοιραστώ αυτή την “εικόνα” και μερικά σημεία της ζωής αυτών των ανθρώπων που είμαι σίγουρος μπορούν να βοηθήσουν όλους εμάς.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα:

1)Έχουν απίστευτη αυτοπειθαρχία. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις για να πετύχεις κάτι που θέλεις. Οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό τους.

2) Είναι απόλυτα εστιασμένοι και ταυτισμένοι με την έννοια του στόχου! Ξέρουν απόλυτα ότι στόχος είναι επιθυμία με αυστηρή ημερομηνία λήξεως.!

3) Ακούν πολύ καλά το σώμα τους για αυτό και το προσέχουν ευλαβικά. Δεν το φροντίζουν για απλούς καλαισθητικούς ,ναρκισιστικούς λόγους

4) Δίνουν μάχες, “αγωνίζονται”. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι αγωνιζόμασταν για κάτι. Και μόνο η έννοια του ” αγώνα”. Η έννοια του “τα δίνω όλα ” ανεξαρτήτως συνθηκών.

5) Ξέρουν ότι η “επανάληψη” είναι μία ρουτίνα, που όμως όσο ψηλά και αν έχεις φτάσει, οφείλεις να επαναλαμβάνεις με θρησκευτική ευλάβεια.

6) Οι αληθινοί πρωταθλητές είναι σεμνοί, ταπεινοί και ευγενικοί. Ενώ έχουν μάθει να κοιτούν μόνο ψηλά, μπροστά σε έναν έπαινο, χαμηλώνουν το βλέμμα τους.

7) Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επιτυχία έρχεται ως άθροισμα πολλών αποτυχιών. Για αυτό και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

8) Ακούνε. Ακούνε τους προπονητές τους και τους εμπιστεύονται.

9) Έχουν αντοχή στο τίμημα, με την έννοια της θυσίας. Θυσιάζουν πολλά πράγματα συνειδητά. Ξέρουν ότι στις δυσκολίες κάποιοι “σπάνε” ενώ αυτοί “σπάνε” ρεκόρ.

10) Το όριό τους… είναι το επόμενο βήμα! Δεν έχουν περιοριστική αντίληψη με γνώμονα το τι έχει συμβεί,για αυτό και έχουν ενθουσιασμό για νέες κατακτήσεις.

Αντιγράφοντας αυτές τις καλές πρακτικές και εφαρμόζοντας τις σε οποιοδήποτε φάσμα της καθημερινότητάς μας γιατί όχι και εμείς οι υπόλοιποι να μη γίνουμε πρωταθλητές και πρωταγωνιστές στο δικό μας έργο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News