Κιτρινόριζα στο φαγητό για καλή λειτουργία του εγκεφάλου μέχρι τα γεράματα

By

Τα μπαχαρικά αποτελούν τη “νοστιμιά” στο φαγητό μας, μας χαρίζουν μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα. Τα τελευταία όμως χρόνια δεν αρκούμαστε μόνο σ’ αυτά, τα μπαχαρικά έχουν εξελιχθεί σε υπερτροφές, που μας χαρίζουν τα πολλαπλά οφέλη τους τόσο στην ομορφιά όσο και στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Αυτή τη φορά σειρά έχει να κάνει τα μαγικά της η κιτρινόριζα ή αλλιώς κουρκουμάς. Σύμφωνα με μια νέα γερμανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Stem Cell Research and Therapy, η κιτρινόριζα ενισχύει σημαντικά τον εγκέφαλο και βοηθά στην αποκατάστασή του.

kourkoumas
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως διαθέτει ένα πολύτιμο συστατικό, το οποίο προωθεί την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων, που ανήκουν στο «σύστημα επισκευής» του εγκεφάλου. Αν και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα, οι ιατροί υποστηρίζουν πως η διαπίστωση αυτή μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την παρασκευή φαρμάκων, που θα απευθύνονται σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ ή σε άτομα που έχουν πάθε εγκεφαλικό.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν να ξεκινήσουμε να ενσωματώνουμε την κιτρινόριζα στη διατροφή μας… Γιατί όχι;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News