Το κόλπο των 8 λεπτών για κάθαρο σπίτι

By

Λατρεύεις να έχεις ένα πεντακάθαρο σπίτι αλλά δεν σου αρέσει καθόλου η διαδικασία του καθαρίσματος; Η αλήθεια είναι πως πού και πού θα χρειαστεί να κάνεις ένα βαθύ καθάρισμα σε όλο το σπίτι. Σε καθημερινή βάση, όμως, μπορείς να το διατηρείς καθαρό αφιερώνοντας μόνο 8 λεπτά από τον χρόνο σου. 

Όλα έχουν να κάνουν με τον σωστό προγραμματισμό και τη σωστή οργάνωση του χρόνου σου. Το βιβλίο “The Cleaning Ninja” λέει πως να καθαρίζουμε καθημερινά το σπίτι μας σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

1ο λεπτό: Κάνε το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα.

2ο λεπτό: Καθάρισε τους πάγκους της κουζίνας.

3ο λεπτό: Καθάρισε το τραπέζι της κουζίνας.

4ο λεπτό: Μάζεψε την ακαταστασία από το σαλόνι.

Ένα μικρό διαμέρισμα μόλις 65 τμ που θα σου δώσει υπέροχες ιδέες διακόσμησης!

5ο λεπτό: Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα στις επιφάνειες του μπάνιου.

6ο λεπτό: Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα της τουαλέτας.

7ο λεπτό: Ξεσκόνισε όλες τις επιφάνειες στα γρήγορα.

8ο λεπτό: Κάνε ένα πολύ γρήγορο σκούπισμα.

Και μπορεί να σου φαίνεται ακατόρθωτο να σκουπίσεις όλο το σπίτι σε 1 λεπτό αλλά είναι απίστευτο το τι μπορείς να κάνεις όταν είσαι πραγματικά αφοσιωμένη σε κάτι. Ακομα κι αν δεν προλάβεις να σκουπίσεις τα πάντα μέσα σε 1 λεπτό μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που έμεινες την επόμενη μέρα, στο 1 λεπτό που θα έχεις και πάλι στη διάθεσή σου για να σκουπίσεις το σπίτι.

Σίγουρα μέσα σε αυτό το οχτάλεπτο δεν θα γίνει το σπίτι σου πεντακάθαρο αλλά θα μπει σε μια σειρά την οποία μπορείς να διατηρείς τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να έχεις όλο και λιγότερα πράγματα να κάνεις μέσα στο οχτάλεπτό σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News