Μάθε να ελέγχεις τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν

By

Τα συναισθήματά μας προκαλούνται από κάποια έλλειψη αρμονίας, από ανισορροπίες (εσωτερικές ή του περιβάλλοντός μας), από άλυτα θέματα του παρελθόντος, του παρόντος ή και του μέλλοντος. Ήξερες, όμως, πως το 98% των συναισθημάτων που έχεις (λύπη, θυμό, οργή, φθόνο κλπ) προέρχονται από άλλους ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα από τους γύρω σου;


kl_synaisthima01

Από τη στιγμή που ήσουν στη μύτρα της μητέρας σου σαν σφουγγάρι ρούφαγες την ενέργεια από όλα όσα υπήρχαν γύρω σου και το θέμα είναι πως αυτό συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Δες τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις να επηρεάζεσαι από τα συναισθήματά σου. Ο θείος μου, ο γιόγκι, φρόντισε πολύ καλά να με κάνει να ρουφήξω και εγώ σαν σφουγγάρι όλα όσα μου έμαθε για να μάθω να ελέγχω τα συναισθήματά μου. Και τα καταφέρνω πολύ καλά μπορώ να πω (με πολύ εξάσκηση και υπομονή γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο)!

kl_synaisthima02

  • Ρώτα τον εαυτό σου, “Ποιος μου μετέφερε αυτό το συναίσθημα;” Δεν χρειάζεται καν να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα και μόνο που θα το κάνεις θα καταλάβεις αμέσως πως δεν είναι δικό σου. Ασ’το να φύγει και προχώρα.
  • Μην αντιδράς. Όταν τσακώνεσαι με κάποιον δημιουργείς συναισθήματα ή υιοθετείς τα συναισθήματα του άλλου. Αποδέξου ότι ο άλλος έχει την άποψή του και εσή τη δική σου και βοήθα τον εαυτό σου να σταματήσει να παίρνει τα πάντα τόσο στα σοβαρά.
  • Αποδέξου, μην αντιστέκεσαι. Αν συμβαίνει κάτι κακό στη ζωή σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιστέκεσαι σε αυτό. Από τη στιγμή που συμβαίνει δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Αποδέξου το και προχώρα μπροστά. Δες τι μπορείς να κάνεις από εκεί και πέρα. Διαφορετικά απλά κολλάς στο παρελθόν, σε κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις.
  • Διάλεξε μια διαφορετική προσέγγιση. Αν αφήνεις τον αρνητισμό να ζει μέσα σου, επιλέγεις να μάθεις να ζεις με αυτόν. Επέλεξε κάτι άλλο. Επέλεξε να ζεις με ηρεμία, γαλήνη και χαρά στην ψυχή σου και θα την βιώσεις και γύρω σου.
  • Άφησέ το να φύγει. Ό,τι κι αν έχει συμβεί άφησέ το να περάσει. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βρεθείς στο παρόν και να προχωρήσεις στη ζωή σου. Κάθε νέα στιγμή που έρχεται είναι η ευκαιρία σου να δημιουργήσεις και να κάνεις κάτι καινούργιο.

kl_synaisthima03

Η ζωή είναι όμορφη και η ευτυχία σε περιμένει στη στροφή του δρόμου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι απλά… να στρίψεις!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News