Μετά από αυτό θα δεις το μήλο με άλλο μάτι (και κυρίως τη φλούδα του)!

By

Ένα μήλο την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα αλλά και τις ρυτίδες.


Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Άϊοβα στις ΗΠΑ, έδειξε πως τα μήλα βοηθούν στη μάχη κατά της γήρανσης.

Αυτό που ανακαλύφτηκε είναι πως οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στη φλούδα του μήλου, αποτρέπουν την απώλεια μυϊκής μάζας. Οι επιστήμονες διαπίσωσαν πως το ουρσολικό οξύ που βρίσκεται στη φλούδα του μήλου μπορεί να περιορίσει τη δράση της πρωτεϊνης ATF4 (η οποία είναι υπεύθυνη για την απώλεια των μυών που αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο της ηλικίας) με αποτέλεσμα να βοηθιούνται οι γηρασμένοι μύες να ανακτήσουν την χαμένη τους νεότητα και μάλιστα σε 2 μόλις μήνες.

kl_milo01

Αυτά τα νέα ευρήματα κάνουν τους επιστήμονες να πιστεύουν πως πολύ σύντομα θα βρουν τρόπους που θα επιτρέπουν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να διατηρούν το σώμα τους σε πολύ καλή κατάσταση και να είναι δραστήριοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Τα νέα ευρήματα κάνουν τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι σύντομα θα οδηγηθούν στην ανακάλυψη νέων θεραπειών, οι οποίες θα επιτρέψουν στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να διατηρήσουν το σώμα τους σε καλή κατάσταση και θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν δραστήριοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα