10 επιστημονικά δεδομένα που πρέπει να ξέρεις για την αγάπη

By

Μπορεί να μην χρειάζεται να είσαι γνώστης καμιάς επιστήμης για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς αλλά παρόλα αυτά υπάρχει μια επιστήμη πίσω από την αγάπη και κάποια δεδομένα τα οποία ίσως πρέπει να γνωρίζεις.

Ήξερες ότι…

Ο έρωτας μπορεί να σε εθίσει όπως η κοκαϊνη. Οι επιστήμονες λένε πως ο έρωτας μπορεί να δημιουργήσει τέτοια ευφορία διεγείροντας 12 περιοχές του εγκεφάλου ταυτόχρονα. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ερωτεύεσαι ζητάς όλο και περισσότερο από αυτό.

Οι αγκαλιές έχουν το ίδιο νευρολογικό αποτέλεσμα με τα παυσίπονα.

Κρατώντας το χέρι του αγαπημένου σου προσώπου διώχνεις το άγχος, τον πόνο και το φόβο. Αυτός είναι και ο λόγος που αισθάνεσαι πάντα καλύτερα.

Κοιτώντας φωτογραφίες των αγαπημένων σου διώχνεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή.

kl_agapi

Η ευτυχία είναι μεταδοτική. Έτσι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να είσαι ευτυχισμένη.

Στους ανθρώπους αρέσει να ερωτεύονται όταν υπάρχει κίνδυνος. Αυτό σημαίνει πως είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν δύο άνθρωποι που έχουν συναντηθεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Όταν κοιτάς τα μάτια του αγαπημένου σου συγχρονίζονται και οι παλμοί της καρδιάς σας. Μελέτες έχουν δείξει πως μόνο 3 λεπτά συνεχόμενο κοιτάγματος στα μάτια δύο ερωτευμένων είναι αρκετά για να συγχρονιστούν οι χτύποι της καρδιάς τους.

Όταν είσαι πολύ ερωτευμένος με κάποιον οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται.

Η ανάγκη για αγάπη είναι το ίδιο μεγάλη όπως είναι η ανάγκη για σεξ ή φαγητό.

Τα ζώα ξέρουν τι θα πει αγάπη. Ζώα όπως οι λύκοι, οι πιγκουίνοι και οι τερμίτες ψάχνουν για την παντοτινή αγάπη όλη τους τη ζωή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News