7 τρόποι για να μπορείς να μειώνεις το στρες όταν νιώθεις ότι σε καταβάλλει!

By

Η αλήθεια είναι πως αυτό που ζούμε τον τελευταίο μήνα δημιουργεί μεγάλο άγχος και στρες σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε τέτοιες στιγμές πώς καταφέρνουμε να μην επηρεαζόμαστε;

Κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται στις προκλήσεις διαφορετικά και αυτό που μπορεί να βοηθάει κάποιον να παραμένει δυνατός και ήρεμος να μπερδεύει κάποιον άλλον και να μην τον βοηθάει.

Δες, λοιπόν, μερικά tips που μπορεί να βοηθήσουν και σένα να ηρεμείς όποτε νιώθεις ότι πας να ξεφύγεις συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Διώξε το άγχος μια και καλή απο τη ζωή σου…Συμβουλές βάσει ζωδίου

Κατανόησε τι είναι αυτό που σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσεις τι είναι αυτό που φταίει και σε αγχώνει και αν μπορείς να το διορθώσεις ή όχι. Αν δεν μπορείς να το διορθώσεις τότε απλά κατανόησε αυτό. Δεν μπορείς να διορθώσεις τα πάντα και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα γι’αυτό.

Γράφε τα συναισθήματά σου είτε είναι καλά είτε είναι κακά Θυμάσαι που κρατούσες ημερολόγιο όταν ήσουν μικρή; Μπορείς να το κάνεις και τώρα. Γράφοντας όλα όσα σε απασχολούν σε βοηθάει να τα δουλεύεις και να τα αποδυναμώνεις.

Γυμνάσου Αν το μυαλό σου δεν μπορεί να ξεφύγει από κάποιες αρνητικές σκέψεις στρέψε την προσοχή του κάπου αλλού. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι. Οτιδήποτε κάνει το σώμα σου να κινείται βοηθάει στην ψυχολογία σου.

Οργάνωσε ρομαντικό ρανταβού στο σπίτι: Τα 7 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Στηρίξου στους φίλους σου Είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το οτιδήποτε χωρίς τους φίλους σου. Κάντε skype ή face time και μιλήστε με τις ώρες. Λύστε τα όλα, περάστε καλά, πείτε μυστικά, αναλύστε φόβους. Θα κοιμηθείτε πολύ ελαφρύτεροι μετά από αυτό.

Νιώσε ευγνωμοσύνη Είναι μια από τις συμβουλές που δίνουν όλοι οι ειδικοί. Νιώσε χαρά για όλα όσα έχεις στη ζωή σου, υγεία, αγάπη, φίλους, σύντροφο, παιδιά, σπίτι, φαγητό. Όλο αυτό θα σε βοηθήσει να δεις το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία.

Συνδέσου με την ενέργεια γύρω σου Όταν κάτι αρχίζει να σε επηρεάζει πολύ και νιώθεις ότι έχεις προσπαθήσει να κάνεις τα πάντα για να το διορθώσεις αλλά δεν τα έχεις καταφέρει, τότε προσπάθησε να κάνεις διαλογισμό. Νιώσε απλά ότι υπάρχεις σε αυτόν τον κόσμο. Προσπάθησε να ζεις στη στιγμή, στο τώρα. Προσπάθησε να κάνεις το μυαλό σου να μην φεύγει.

Ασχολήσου με κάτι δημιουργικό Πλέξε, ράψε, κέντησε, βρες τη χαρά σε κάτι δημιουργικό. Όλα αυτά που σου ανέφερα παραπάνω μπορούν να σε βοηθήσουν να ηρεμείς. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενη και ασχολήσου με αυτό.

You may also like

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Εννιά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το λεμόνι και σίγουρα ένα που δεν μπορείς

Λεμονάκι μυρωδάτο λέει το τραγούδι αλλά το λεμόνι το τελευταίο καιρό το συναντάμε σε πολλά blogs και sites με ιδιότητες...
Διαβάστε Περισσότερα