Αυτά είναι τα 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά για να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια!

By

Αν είσαι από τους ανθρώπους που αγχώνονται πολύ ή σου αρέσει να έχεις τα πάντα σε τάξη (και μαζί με τα πάντα και τη ζωή σου) τότε καλό είναι να ξεκινήσεις να κάνεις καθημερινά αυτά τα 7 πράγματα.

Ξεκίνα τη μέρα σου με λίγο διαλογισμό. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα ερχόμενη σε επαφή με τον εαυτό σου χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο από την πολυάσχολη ζωή σου για 15 λεπτά.

Σκέψου μόνο τους μεγάλους στόχους σου και όχι ακόμα και τον πιο μικρό. Είναι χάσιμο χρόνου να σκέφτεσαι ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα της καθημερινότητάς σου. Επικεντρώσου στον τελικό στόχο σου ο οποίος μπορεί, για παράδειγμα, να είναι “τι μπορώ να κάνω για να καθαρίσω γρήγορα το σπίτι για το αυριανό πάρτι;” και όχι σε στόχους του στιλ “πώς θα καθαρίσω την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσω μετά το σπίτι για το πάρτι;”.

kl_xalarwsi02

Προσποιήσου ένα meeting. Αν έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπη στο γραφείο με πολλά meeting, τι είναι ένα παραπάνω που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις; Προγραμμάτισε ένα meeting με τον εαυτό σου για μια ωρίτσα και κάνε κατά τη διάρκειά του ό,τι σε ευχαριστεί.

Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα μανικιούρ. Μπορεί να μην έχεις πολύ χρόνο για σένα αλλά ένα μανικιούρ το μήνα μπορείς να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου. Κάν’το και απόλαυσέ το.

Μύρισε μερικά λεμόνια. Έρευνες έχουν δείξει πως μπορείς να μειώσεις το άγχος, την ένταση και το στρες μυρίζοντας απλά λεμόνια. Δοκίμασέ το και αυτό!

kl_xalarwsi03

Κάνε κάτι αυθόρμητο. Πιες ένα ποτήρι κρασί βλέποντας μια ταινία στην τηλεόραση, πήγαινε σινεμά χωρίς να έχεις κλείσει θέσεις. Κάνε κάτι που δεν έχεις σχεδιάσει και θα ενθουσιαστείς.

Κοιμήσου με ένα χαρτί και ένα στυλό δίπλα στο μαξιλάρι σου. Γράφοντας τις σκέψεις σου για 1-2 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News