Αυτές είναι οι δουλειές που σου προκαλούν μεγαλύτερο στρες!

By

Οκ, όλοι αγχωνόμαστε με τη δουλειά. Φυσικά, είναι πολύ διαφορετικό να δουλεύεις μόνος και χωρίς καμία πίεση, απομακρυσμένος σε ένα βουνό, εσύ και ο Θεός. – εκείνη την αγγελία για το ξενοδοχείο στην Βόρειο Πόλο, τι σκέφτεσαι ακόμη ε? –


tumblr_no8v5uzzxi1qdkimio1_500

Ας έρθω ξανά στο θέμα μας, δηλ. στο στρες της δουλειάς και τους επιστήμονες που μετά από έρευνα βρήκαν τα 9 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα!

Σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Robert Wood Johnson Foundation, υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι εργασίας που αυξάνουν τους κινδύνους για την ψυχική υγεία. Εκτός από την πίεση της εργασίας, την ψυχική κατάσταση επηρεάζουν οι χημικές ουσίες που μπορεί να υπάρχουν στο χώρο, έλλειψη ύπνου (εξαιτίας περίεργου ωραρίου) και η κακή ποιότητα φαγητού ή έλλειψη αυτού.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 1.600 άτομα που εργάζονται από 20 έως 50 ώρες την εβδομάδα. Το συντριπτικό 59% των συμμετεχόντων, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, δήλωσαν πως το στρες της εργασίας επηρεάζει σημαντικά τη ζωή τους και είναι στην ουσία η κύρια πηγή άγχους τους. Παρόλα αυτά, το 56% δεν επιθυμεί να αλλάξει δουλειά και οι μισοί από αυτούς δήλωσαν πως είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την εργασία τους όσο αγχωτική κι αν είναι. Από την άλλη πλευρά, ένας στους τρεις δήλωσαν πως κάνουν αυτή τη δουλειά μόνο για οικονομικούς λόγους.

Ποιοι είναι όμως οι πιο στρεσογόνοι χώροι εργασίας;

1. Λιανική πώληση

2. Κατασκευαστικές και γενικότερα η εργασία σε εξωτερικούς χώρους

3. Εργοστάσια

4. Ιατρικά επαγγέλματα

5. Καταστήματα

6. Αποθήκες

7. Χώροι εστίασης

8. Εργασία γραφείου

9. Εργασία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια)

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News