Ο απίστευτος τρόπος για να μετατρέψεις το άγχος σε επιτυχία!

By

Ψάχνω συνεχώς νέους τρόπους για να διαχειρίζομαι το άγχος μου – όποτε αυτό κάνει την εμφάνισή του. Έτσι όταν διάβασα κάπου πως μπορείς να μετατρέψεις το άγχος σε επιτυχία, είπα να σου πω και σένα τα μαντάτα.

Υπάρχει, λέει, μια απλή τεχνική κατά την οποία κάθε φορά που αισθάνεσαι αγχωμένη λες στον εαυτό σου να νιώσει ενθουσιασμό αντί για άγχος. Έτσι, αν αισθάνεσαι στρες για μια μεγάλη παρουσίαση που έχεις στη δουλειά ή για κάποιο μίτινγκ, αντί να σκεφτείς “Είμαι αγχωμένη για το μίτινγκ”, σκέψου “Είμαι ενθουσιασμένη για το μίτινγκ”.

Αυτή η τεχνική δουλεύει γιατί το άγχος και ο ενθουσιασμός είναι δύο διεγερτικά συναισθήματα που κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα και προετοιμάζουν το σώμα σου για δράση. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο άγχος και στον ενθουσιασμό είναι ότι το άγχος είναι ένα αρνητικό συναίσθημα ενώ ο ενθουσιασμός ένα θετικό.

kl_agxos02

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αγχώνονται προσπαθούν να καθησυχάσουν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να προσπαθούν να αντικαταστήσουν ένα διεγερτικό συναίσθημα με ένα ήρεμο συναίσθημα πράγμα που δεν είναι αποτελεσματικό. Είναι, όμως, πιο εύκολο για τον εγκέφαλο να περάσει από ένα έντονο αρνητικό συναίσθημα σε ένα έντονο θετικό παρά σε ένα ήρεμο θετικό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News