Απλά δε σε γουστάρει! Γιατί δεν αντέχουμε τόσο πολύ την απόρριψη;

By

Γιατί μας απορρίπτουν και γιατί δεν πρέπει να τρελαινόμαστε σκεπτόμενοι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά;

Απόρριψη! Γιατί μας τρελαίνει τόσο αυτή η λέξη; Μήπως γιατί και μόνο η σκέψη ότι ο άλλος μας παράτησε μας κάνει να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ανασφάλειές μας; Οι σκέψεις μας είναι πάνω κάτω οι ίδιες (δεν ήμουν αρκετά χαλαρή μέσα στη σχέση, γκρίνιαζα πολύ, ήμουν πολύ χοντρή για τα γούστα του και άλλα τέτοια χαζά). Ο λόγος που δεν αντέχουμε την απόρριψη είναι επειδή έρχεται αντιμέτωπη με το εγώ μας. Το εγώ μας είναι τόσο ισχυρό μερικές φορές που κυριεύει το μυαλό μας και δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί ότι κάποιο άλλο εγώ το απέρριψε. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να αφήσουμε το εγώ μας στην άκρη και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση χωρίς τη “βοήθειά” του. 

Άκου λοιπόν ποιο είναι το δικό μου σκεπτικό για να αντιμετωπίζω τέτοιους είδους απορρίψεις.

Όταν επιλέγεις να είσαι με έναν άνθρωπο, σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει να είσαι μαζί του. Αυτό σημαίνει πως παίρνοντας μια τέτοια απόφαση σκοτώνεις οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα, απορρίπτεις όλους τους άλλους άντρες στον πλανήτη Γη. Σωστά;

kl_aporipsi01

Αν το σκεφτείς καλά θα καταλήξεις στο συμπερασμα πως επιλέγοντας να είσαι με έναν άνθρωπο απορρίπτεις όλους τους άλλους. Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να σκέφτεσαι όταν κάποιος σε απορρίπτει δεν είναι ότι έφταιξες εσύ σε κάτι αλλά ότι ο άλλος δεν μπορούσε να απορρίψει όλες τις άλλες γυναίκες για να είναι μόνο με μια. Άρα το πρόβλημα ποιος το έχει; Ο άλλος!

Δεν λέω πως δεν πρέπει να κάνεις μια γερή αυτοκριτική και να δεις σε τι έφταιξες και τι πιστεύεις εσύ πως δεν έκανες σωστά για να το βελτιώσεις στην επόμενη σχέση σου. Άλλωστε κάθε σχέση που έρχεται και φεύγει από τη ζωή μας μας δίνει ένα πολύ καλό μάθημα. Και μόνο αυτό να κρατήσουμε το κέρδος μας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την απώλεια.

Αν λοιπόν είσαι πληγωμένη και καταρακωμένη από μια σχέση που μόλις τελείωσε σκέψου το εξής: Αυτός ο άνθρωπος ήρθε στη ζωή σου για να σου μάθει κάτι. Βρες τι είναι αυτό και ασ’τον να φύγει.

kl_aporipsi02

Τι πρέπει να κάνεις μετά από μια δυνατή απόρριψη;

Τίποτα! Ο χρόνος είναι αυτός που θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Τις περισσότερες φορές θα διαπιστώσεις ότι απορρίφτηκες για να επιλεγείς από έναν άλλο σύντροφο πολύ καλύτερο από τον πρηγούμενο. Και τότε θα αισθανθείς απέραντη ευγνωμοσύνη που ο προηγούμενος σε είχε απορρίψει λίγο καιρό πριν. Ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τον εμπιστευτείς…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News