Δε φαντάζεσαι ποιες “κακές” συνήθειες σου κάνουν όντως καλό!

By

Κι όμως μία κακή συνήθεια μπορεί να έχει ωφέλιμη επίδραση στην ψυχολογία σου.

Ούτε και εγώ θα το πίστευα αν δεν το διάβαζα αλλά οι έρευνες ισχυρίζονται ότι ισχύει.

Κάποιοι θα πουν ότι είναι απρεπείς οι παρακάτω συμπεριφορές, και κάποιοι άλλοι θα βρουν την υγειά τους!

Αναβλητικότητα

Ο Steve Jobs, ιδρυτής της Apple, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το τι μπορεί να προσφέρει η αναβλητικότητα σε έναν άνθρωπο. Ίσως πολύ να την θεωρούν δείγμα τεμπελιάς όμως οι ειδικοί επισημαίνουν πως μπορεί να οφείλεται στη δημιουργικότητα του ατόμου. Κάποιος που καθυστερεί να κάνει κάτι, ίσως να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ενεργήσει, να χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει νέες πληροφορίες και δεδομένα ή να θέλει να βελτιώσει και να αναπτύξει τις ιδέες του.

Αργοπορία

Οι άνθρωποι που καθυστερούν στα ραντεβού τους, συνήθως είναι πολυάσχολοι, έχουν πολλά ενδιαφέροντα και τους αρέσει να καταπιάνονται με διαφορετικές εργασίες. Η εργατικότητά τους όμως τους κάνει να χάνουν την αίσθηση του χρόνου καθώς θεωρούν πως θα μπορέσουν να τα προλάβουν όλα. Αν και οι γύρω τους θεωρούν τεμπέληδες και ασυνεπείς είναι συνήθως αισιόδοξοι και εργατικοί.

Αγανάκτηση

Ένας άνθρωπος που διαμαρτύρεται και γκρινιάζει συνεχώς, σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη παρέα. Όμως, όταν η αγανάκτηση αυτή έχει συγκεκριμένο στόχο και τα άτομα αυτά προσπαθούν να βρουν μία λύση, τότε είναι εξαιρετικά ωφέλιμη. Μάλιστα, έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδειξε πως τα άτομα αυτά είναι πιο προσεκτικά και πιο ευτυχισμένα καθώς έχουν συγκεκριμένους στόχους στη ζωή και ξέρουν ακριβώς τι ζητάνε.

Το μάσημα τσίχλας

Μπορεί να είναι αγένεια να συνομιλούμε με ανθρώπους και ταυτόχρονα να μασάμε την τσίχλα μας, όμως αυτή η συνήθεια αυξάνει την παραγωγικότητα, βοηθά στην αποβολή του στρες μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης και κρατά τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News