«Δε θέλω να γίνω μητέρα, πρέπει να κατακριθώ»;

By

Οι περισσότερες φίλες μου έχουν παιδάκια. Όσες δεν έχουν, είτε βρίσκονται στην προσπάθεια να κάνουν, είτε δεν έχουν σύντροφο, είτε δε θέλουν να αποχωριστούν την εργένικη ζωή και να αποκτήσουν πολλές υποχρεώσεις. Γενικώς δε θέλουν να χάσουν τη βολή τους. Η τρίτη άποψη για μένα είναι πολύ συνειδητοποιημένη και ευτυχώς που υπάρχουν κι οι γυναίκες αυτές, γιατί όσες έγιναν μητέρες, δεν πάει να πει ότι ήταν κι οι κατάλληλες.  Υποτίθεται ήθελαν παιδιά, αλλά κατέληξαν να γυρίζουν από μπαρ σε μπαρ, από σύντροφο σε σύντροφο κι έχουν να δουν τα παιδιά τους μέρες…  Τώρα αυτό πώς μπορεί να το χαρακτηρίσεις; Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ σέβομαι τις γυναίκες που εξ αρχής ξεκαθαρίζουν τη θέση τους  και λένε ανοιχτά τη γνώμη τους.

mitrotita2

Κι όμως αυτήν την άποψη η κλειστή και αρρωστημένη-κατά τη γνώμη μου-ελληνική κοινωνία, δεν τη δέχεται. Για τον απλούστατο λόγο. Η γυναίκα, είναι προορισμένη για να κάνει οικογένεια  και παιδιά. Κι όμως όσο και να μην το πιστεύεις το 2015, υπάρχουν πολλοί που κατακρίνουν τη γυναίκα που από επιλογή της δε θέλει να δημιουργήσει οικογένεια, για τους δικούς της λόγους. Κι αυτοί πρέπει να είναι σεβαστοί. Το να φέρεις μία καινούρια ζωή στον κόσμο, μπορεί να ακούγεται ευχάριστο κι απλό, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε μία ζούγκλα χωρίς αξίες και ιδανικά και με γονείς που καυγαδίζουν συνέχεια για τα οικονομικά κυρίως. Ας δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος. Δεν είναι όλα ρόδινα γι’ αυτό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κατακρίνεις μία γυναίκα που δε θέλει να γευτεί τη μητρότητα. Όλα έχουν το τίμημά τους, σίγουρα. Αλλά ο άνθρωπος γι’ αυτό έχει και το μυαλό. Για να κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος για εκείνον και μόνο.

Worried Young Woman Checking Pregnancy Test on bed ,Black and White

Αν εσύ ανήκεις στις γυναίκες εκείνες που δε θέλουν να κάνουν παιδιά, είτε γιατί δε θέλουν να χάσουν τη βολή τους, είτε γιατί τις γεμίζει η δουλειά τους  και οι καλοί φίλοι που έχουν, είτε γιατί δεν έχει χτυπήσει το ρολόι της μητρότητας, είτε γιατί δεν έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο, μην αισθάνεσαι άσχημα και μη δέχεσαι να σε κατακρίνουν γυναίκες που είναι δυστυχισμένες μέσα στην υποτιθέμενη ”ευτυχισμένη” οικογένεια που έφτιαξαν.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News