Δεν ξυπνάς με τίποτα τα πρωινά; Δες τι λέει η επιστήμη επ’αυτού!

By

Είναι σαν να σε βλέπω: Ξυπνάς με το ζόρι, πας στο γραφείο με το ένα μάτι μισόκλειστο και μέχρι να πάει 10 η ώρα δεν θέλεις να πεις ούτε καλημέρα σε άνθρωπο. Ε λοιπόν, η επιστήμη έχει να σου πει πολλά επ’αυτού.

Ο ειδικός στον ύπνο επιστήμονας Paul Kelley λέει πως το πρόβλημα είναι ότι πιάνεις δουλειά στις 9 το πρωί. Έρευνες που έχει κάνει στο Πανεπιστήμιο του Oxford έδειξαν πως στην πραγματικότητα θα έπρεπε να πιάνουμε δουλειά στις 10 και όχι στις 9.

kl_ypnos01

Μιλώντας στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης ο Kelley είπε πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει πολύ αρνητικά όλο το σώμα και πιο συγκεκριμένα κάνει κακό και στη συναισθηματική και στην σωματική απόδοση των ανθρώπων. Τα πολλά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την έλλειψη ύπνου περιλαμβάνουν την κατάθλιψη, τον αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν-λόγω απροσεξίας-σε θανατηφόρα ατυχήματα.

Μιας και δεν είναι στο χέρι σου να πηγαίνεις στη δουλειά σου αργότερα και είσαι υποχρεωμένη να ξεκινάς κάθε μέρα στις 9, φρόντισε να κοιμάσαι λίγο νωρίτερα τα βράδια για να είσαι όσο ξεκούραστη χρειάζεται.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News