Διώξε την κατάθλιψη με… φυσικούς τρόπους!

By

Περπατούσα τις προάλλες στο δρόμο καθώς γύριζα από την σχολή μου και διαπίστωσα ότι το 70% των ανθρώπων είχε κατεβασμένο κεφάλι, σφιχτά χείλη και χαμένο βλέμμα. ”Πόσοι από αυτούς άραγε υποφέρουν από τη ”νόσο της εποχής” που δεν είναι άλλη από την κατάθλιψη;” Αναρωτήθηκα κι επιτάχυνα το βήμα μου θέλοντας να τους προσπεράσω για να μην πάθω κι εγώ το ίδιο. ”Τι χαζή που είμαι. Η κατάθλιψη δεν είναι κολλητική”.

Το άγχος, το στρες, τα καθημερινά  προβλήματα, οι αγωνίες, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, οι φόροι είναι μερικές αιτίες που όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται σε κατάθλιψη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος  που πηγαίνω στους γιατρούς τακτικά σε  ό,τι έχω. Με λες και αρρωστοφοβική. Ωστόσο η κατάθλιψη είναι κάτι άλλο… Γιατρεύεται όταν γιατρευτείς κι εσύ…στην ψυχή σου.

psixi

Φυσικά υπάρχουν πολλά είδη κατάθλιψης τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας. Υπάρχει όμως κι αυτή η κατάθλιψη που μπορεί να προκύψει από τα καθημερινά προβλήματα και τις στενοχώριες που βιώνει ο καθένας μόνος του. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, ακολούθησε τις συμβουλές μας και να σαι σίγουρη/ος, ότι θα πεις αντίο στην κατάθλιψη σύντομα

Εμπλούτισε το διατροφολόγιό σου με τροφές που περιέχουν βιταμίνη D. Και γιατί στο λέω αυτό; Τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει, απέδειξαν ότι τροφές όπως, λιπαρά ψάρια, συκώτι, γάλα και δημητριακά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην κατάθλιψη.

vitkatathlipsi

Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

bbb

Πες αντίο στο αλκοόλ μια για πάντα. Κόψτο μαχαίρι.

alkool

Πες ναι στις τροφές που εμπεριέχουν μαγνήσιο. Ποιες είναι αυτές; Φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί και φρούτα.

magnisio

Πρόσθεσε στο διαιτολόγιό σου, τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Σολομός, λιναρόσπορος, καρυδέλαιο.

03

 

Tip: Μην ξεκινήσεις να εφαρμόζεις όλα τα παραπάνω, αν πρώτα δεν επισκεφθείς κάποιον ειδικό. Μπορεί να υποβόσκει κάτι άλλο και να μην είναι απλά μία «εποχική κατάθλιψη» λόγω της δύσκολης καθημερινότητας.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News