Πώς να την παλέψεις με την μετάβαση από τις διακοπές στη δουλειά

By

Eλάχιστοι άνθρωποι γυρνάνε με κέφι στη δουλειά μετά τις τελευταίες διακοπές, αυτές του Σεπτεμβρίου εννοώ.


Ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας που σε βάζει στο πρόγραμμα για τα καλά! Η μετάβαση φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Όταν αναλαμβάνεις και πάλι δράση στο γραφείο μια αντίδραση την βγάζει ο οργανισμός.

Όλα όπως συνηθίζω να λέω είναι μέσα στο μυαλό μας! Επειδή δεν θέλω να νιώθεις μόνη σου σε αυτό τον Γολγοθά σου μάζεψα όποια τεχνική ξέρω και εφαρμόζω και εγώ στον εαυτό μου για να την παλέψω!

Φτιάξε λίστα…

Όχι του Σίντλερ – τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσες αλλά λέω να παραμείνεις ζεν-. Λίστα με όσα πρέπει να τακτοποιήσεις και να βάλεις σε τάξη! Λογαριασμούς, αγορές. δουλειές του σπιτιού. Έτσι δεν θα ξεχάσεις τίποτε και θα είσαι συνεπής σε όλα σου!

Πάρτο σιγά σιγά 

Μην πιεστείς να επανέλθεις 100% σε όλες τις δραστηριότητες σου γιατί θα πιεστείς περισσότερο και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις όλα από λίγο και να τα αφήσεις στο τέλος μισά!Βάλτε προτεραιότητα στις υποχρεώσεις και στα “θέλω” σου!

Μπες ξανά στο πρόγραμμα 

Ξέρω πως είναι κομμάτακι δύσκολο αλλά έφτασε η στιγμή που πρέπει να αφήσεις τα καλοκαιρινά ξενύχτια και να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου σε φθινοπωρινές ώρες και συνήθειες! Φυσικά και σου επιτρέπεται να δώσεις χρόνο και να ν απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί.

Βάλτε προτεραιότητες και στη δουλειά. Φτιάξτε μία λίστα με όσα πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς ο όγκος που θα έχει συγκεντρωθεί όσο λείπατε, θα είναι μεγάλος. Ξεχωρίστε λοιπόν τα σημαντικά, πάρτε βαθιές ανάσες και ξεκινήστε!

Κάνε τις διακοπές σου να κρατήσουν λίγο περισσότερο

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Ακόμα και αν δεν μπορείς να προγραμματίσεις ένα μικρό ταξίδι ή μια απόδραση άμεσα, μπορείςνα συνεχίσεις τα  μπάνια σου στη θάλασσα όσο σου το επιτρέπει ο καιρός.  Επίσης κάτι που πιάνει πάντα σε εμένα είναι η οργάνωση ενός χειμερινού ταξιδιού την οποία και ξεκινάω από τώρα!

Πέρνα χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.

Μπορεί η επιστροφή στη βάση να μην σε κάνει happy, όμως  – και – για αυτό είναι οι αγαπημένοι μας φίλοι! Είναι το μόνο που σου ζητάω σαν χάρη να κάνεις διαφορετικά αυτό το χειμώνα. Μη χάνεσαι στη δουλειά και τις υποχρεώσεις, δεν θα τελειώσουν ποτέ, και οι άνθρωποί μας είναι αναντικατάστατοι!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News