Δουλεύεις τις γιορτές; Δες πώς θα περάσεις καλά μακριά από το σπίτι σου

By

Μετράω το χρόνο αντίστροφα για να τελειώσω τη δουλειά και την σχολή και να πάω στην οικογένειά μου στην Καβάλα για να κάνω γιορτές. Πέρασα δύο έντονους μήνες κι έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Ήταν τόσο γεμάτες οι μέρες μου που πραγματικά ο χρόνος δε μου έφτανε και έπαιρνε ώρες από τον ύπνο μου. Πήρα την κολλητή μου στη Θεσσαλονίκη και της είπα ότι θα ανεβώ σε λίγες ημέρες και μου είπε: «Εμείς θα έρθουμε για 4 μέρες γιατί μετά δουλεύουμε». Μου κακοφάνηκε. Περνώντας εγώ με την σχολή, μία περίοδο σχολική θα έλεγα, και με τη δουλειά από το σπίτι, έχω ξεχάσει πώς είναι να δουλεύεις μακριά από το σπίτι σου στις γιορτές.

Και τότε μου ήρθαν στο μυαλό οι μέρες εργασίας μου στο Άλτερ. «Χριστούγεννα δουλεύεις και φεύγεις το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς», μου έλεγε ο διευθυντής μου όταν έβγαζε τις βάρδιες των παρουσιαστών. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να περάσεις καλά ακόμη κι αν δουλεύεις και βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου.

Δεν είσαι η μόνη. Καταρχήν οι μισοί συνάδελφοί σου θα είναι στο γραφείο αυτές τις μέρες, οπότε θα έχεις πράγματα να μοιραστείς μαζί τους και να περάσεις χωρίς να το περιμένεις όμορφα.

Θυμήσου τα φοιτητικά σου χρόνια. Τότε μπορεί να έφευγες μακριά από το σπίτι σου για εκδρομή. Δες την εργασία σου σαν κάτι το οποίο θα σου αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις. Μη βλέπεις τα πράγματα μόνο από την αρνητική τους πλευρά.

doyleia

Η τεχνολογία ενώνει. Μόλις γυρίσεις από τη δουλειά μπορείς να μιλήσεις με τους δικούς σου είτε με βιντεοκλήση είτε με skype. Έχει φροντίσει η τεχνολογία πριν από σένα για σένα!

skype

Βγες έξω και πέρνα τέλεια με συναδέλφους από τη δουλειά ή με φίλους σου που μένουν μόνιμα εκεί. Πού ξέρεις; Μπορεί κάποιος από αυτούς να κάνει ρεβεγιόν στο σπίτι του.

Μην τα βλέπεις λοιπόν όλα αρνητικά. Δες το σαν εμπειρία. Όλα τα πράγματα έχουν τη θετική και την αρνητική τους μεριά. Εσύ επιλέγεις τι θα δεις!

You may also like

Hot News