Ένα super trick του μυαλού που πρέπει να δοκιμάσει κάθε κάτοικος μεγαλούπολης (δεν είμαστε φυσιολογικοί, στο λέω)!

By

Αγαπώ πολλά στην μεγαλούπολη που ζω – τις πολλές εναλλακτικές διασκέδασης, τα τελευταία διατροφικά trends που έρχονται πρώτα εδώ και πολλά άλλα. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και πράγματα που δεν αγαπώ καθόλου – τα έντονα κορναρίσματα, την έλλειψη φύσης και καθαρού αέρα και όλα όσα έχουν σχέση με αυτό.

Αυτό το ρημάδι το πράσινο είναι τόσο σημαντικό για την ψυχική μας υγεία αλλά μιας και δεν το έχουμε πρέπει να βρούμε κάτι άλλο για να είμαστε ψυχικά υγιείς. Η επιστήμη το βρήκε και έχει να κάνει με το μυαλό μας. Αυτό το “εργαλείο” έχει τόσο μεγάλη δύναμη που μπορεί να κάνει ό,τι ακριβώς του πούμε. Το θέμα είναι να του το πούμε.

Να γίνουμε οι αρχηγοί του γιατί πολλές φορές είναι αυτό ο αρχηγός.

Όταν συμβαίνει κάτι στη ζωή σου… είχες, για παράδειγμα, έναν μεγάλο καυγά με τον άντρα σου, αυτό που κάνεις είναι να φέρνεις ξανά και ξανά στο μυαλό σου τον καυγά και τον όλο διάλογο που κάνατε. Τι συμβαίνει κάθε φορά που το κάνεις αυτό; Φουντώνεις όλο και περισσότερο, τα παίρνεις όλο και πιο πολύ. Θυμάσαι μια λεπτομέρεια παραπάνω και ο καυγάς ξαναρχίζει. Τι θα γινόταν αν αμέσως μετά τον καυγά σταμάταγες να τον σκέφτεσαι; (Τι τόλμησα να ξεστομίσω τώρα;;;)

kl_fysi

Πώς θα γίνει αυτό; Μια νέα έρευνα έρχεται να μας πει πως μια βόλτα στη φύση ή σε ένα όμορφο περιβάλλον μετά από μια έντονα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να σε κάνει να σταματήσεις να σκέφτεσαι αυτό που έχει συμβεί.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ζητήθηκε από ένα γκρουπ ανθρώπων να αξιολογήσουν πως ένιωθαν πριν και μετά από μια βόλτα στη φύση και από ένα άλλο γκρουπ πώς ένιωθαν πριν και μετά από μια βόλτα στην πόλη. Μετά από 90 λεπτά εκείνοι που είχαν κάνει τη βόλτα στη φύση σκέφτονταν πολύ λιγότερο και δεν αναπαρήγαγαν στο μυαλό τους το άσχημο συμβάν που είχαν ζήσει.

Παρόλο που δεν είναι σαφές για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο (μάλλον είναι η μαγεία της φύσης που κάνει το θαύμα της), οι όμορφες μυρωδιές, τα λουλούδια, τα δέντρα, τα ρυάκια και τα πουλιά βοηθούν στην καλή ψυχολογία.

kl_fysi01

Συμπέρασμα: όποτε ζεις μια άσχημη, δύσκολη κατάσταση κάνε μια βόλτα στο πιο κοντινό σου πάρκο. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα μετά. Στο υπογράφω!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News