Έρευνα: Ζουν περισσότερο οι έξυπνοι άνθρωποι;

By

Μια νέα βρετανική έρευνα έρχεται να συσχετίσει την εξυπνάδα με την μακροζωία. Για να δούμε που έχει καταλήξει…

Ερευνητές της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), με επικεφαλής την Ρόζαλιντ Άρντεν, ανέλυσαν στοιχεία από τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τη Δανία για δίδυμους, τόσο μονοζυγωτικούς που έχουν 100% κοινά γονίδια όσο και διζυγωτικούς που έχουν 50% κοινά γονίδια.

Κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι το 95% της σχέσης μεταξύ νοημοσύνης και προσδόκιμου ζωής έχει σχέση με τα γονίδια. Διαπιστώθηκε ότι ο πιο έξυπνος από τους δύο δίδυμους ζει περισσότερα χρόνια.

kl_eksypnos01

Η επικεφαλής της έρευνας είπε σχετικά: “Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά με καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει με τους ενήλικες που βρίσκονται ψηλά στην επαγγελματική ιεραρχία. Ενώ μέχρι τώρα δεν καταλαβαίναμε γιατί συμβαίνει αυτό, τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η αιτία είναι γενετική”.

Βέβαια η επίδραση την νοημοσύνης στο προσδόκιμο ζωής είναι μικρή. Επομένως μην βιαστείς να βγάλεις το συμπέρασμα πως επειδή το παιδί σου έγραψε καλά στις εξετάσεις, θα ζήσει σίγουρα πολλά χρόνια.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
LIVE WELL Σεξ & Σχέσεις

Αυτά τα 4 σημάδια θα σε μαρτυρήσουν…Πότε έκανες τελευταία φορά σεξ;

Καίγεσαι να μάθεις για κάποια συγκεκριμένη γυναίκα αν έκανε πρόσφατα σεξ; Σύμφωνα με τους ερευνητές μπορείς να καταλάβεις τι...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Home

Δεν φαντάζεσαι ποια κουρέματα ζητάνε περισσότερο οι γυναίκες στα κομμωτήρια αυτόν τον μήνα!

Τον τελευταίο μήνα σκέφτομαι όλο και πιο έντονα να τολμήσω και να κάνω μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά μου....
Διαβάστε Περισσότερα