Έρευνα: Ζουν περισσότερο οι έξυπνοι άνθρωποι;

By

Μια νέα βρετανική έρευνα έρχεται να συσχετίσει την εξυπνάδα με την μακροζωία. Για να δούμε που έχει καταλήξει…

Ερευνητές της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), με επικεφαλής την Ρόζαλιντ Άρντεν, ανέλυσαν στοιχεία από τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τη Δανία για δίδυμους, τόσο μονοζυγωτικούς που έχουν 100% κοινά γονίδια όσο και διζυγωτικούς που έχουν 50% κοινά γονίδια.

Κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι το 95% της σχέσης μεταξύ νοημοσύνης και προσδόκιμου ζωής έχει σχέση με τα γονίδια. Διαπιστώθηκε ότι ο πιο έξυπνος από τους δύο δίδυμους ζει περισσότερα χρόνια.

kl_eksypnos01

Η επικεφαλής της έρευνας είπε σχετικά: “Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά με καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει με τους ενήλικες που βρίσκονται ψηλά στην επαγγελματική ιεραρχία. Ενώ μέχρι τώρα δεν καταλαβαίναμε γιατί συμβαίνει αυτό, τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η αιτία είναι γενετική”.

Βέβαια η επίδραση την νοημοσύνης στο προσδόκιμο ζωής είναι μικρή. Επομένως μην βιαστείς να βγάλεις το συμπέρασμα πως επειδή το παιδί σου έγραψε καλά στις εξετάσεις, θα ζήσει σίγουρα πολλά χρόνια.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Ετοιμάσου να κάψεις ΠΟΛΛΕΣ θερμίδες με αυτό το 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής!

Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι σου ή και όπου αλλού βρίσκεσαι. Αυτό σημαίνει πως δεν έχεις καμιά δικαιολογία...
Διαβάστε Περισσότερα