Έτσι μπορείς να είσαι πιο χαρούμενη και πιο ήρεμη σε κάθε κατάσταση!

By

Πολλές φορές αισθάνομαι πως συμβαίνουν τόσα πολλά γύρω μου που δεν μπορώ να τα διαχειριστώ και που με αγχώνουν αφάνταστα. Τις περισσότερες φορές τα ξεπερνάω απασχολώντας το μυαλό μου με κάτι άλλο. Δες τι μπορείς να κάνεις και εσύ για να ηρεμείς και να είσαι πιο χαρούμενη στην καθημερινότητά σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις όταν αισθάνεσαι εκτός ελέγχου;

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς την αναπνοή σου και να τη θεωρείς δεδομένη, αλλά αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις όταν αισθάνεσαι εκτός ελέγχου. Πάρε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη σου και κράτα την για 5 δευτερόλεπτα. Εξέπνευσε από τη μύτη σου για 5 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε 3 φορές ή μέχρι να αισθανθείς καλύτερα.

kl_iremia02

Είναι δύσκολο να αφήνεις τη δουλειά στο γραφείο όταν επιστρέφεις σπίτι. Πώς το αλλάζεις αυτό;

Καταρχάς πρέπει να θέσεις κάποια όρια στον εαυτό σου. Πολλές φορές θέλεις να απαντήσεις σε ένα επαγγελματικό email παρόλο που βρίσκεσαι στο σπίτι και χαλαρώνεις. Σεβάσου τον εαυτό σου και μην το κάνεις. Υποσχέσου σε σένα ότι μετά τις 7 το απόγευμα δεν θα ξανασχοληθείς με τη δουλειά μέχρι το επόμενο πρωί και κάν΄το πράξη.

Tι πρέπει να κάνεις για να αγχώνεσαι λιγότερο;

Αυτό που πρέπει να προσπαθείς να κάνεις είναι να αφήνεις να φύγουν πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις και να βρεις λύση εκείνη τη στιγμή που σε απασχολούν. Χαλάρωσε, ηρέμησε και η λύση θα βρεθεί πριν το καταλάβεις.

kl_iremia01

Έχεις παρατηρήσει ότι συνήθως βλέπεις τηλεόραση για να χαλαρώσεις; Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις για να διώξεις τις άσχημες σκέψεις από το μυαλό σου (εμένα, για παράδειγμα, με βοηθάει να γράφω).

Αν θέλεις να βλέπεις τηλεόραση, σταμάτα απλά να βλέπεις ειδήσεις. Δυστυχώς τα media μεγαλοποιούν τις καταστάσεις για να πουλήσουν και δημιουργούν αρνητικότητα σε όσους παρακολουθούν με ενδιαφέρον και αφοσίωση. Παρόλο που πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου κάν’το διαβάζοντας κάποια εφημερίδα ή ειδήσεις στο internet όπου η πληροφορία είναι λίγο πιο ακριβής. Επιπλέον, μπορείς πέρα από το να δεις τηλεόραση να κανονίσεις μια συνάντηση με φίλους, να πας για περπάτημα ή να παίξεις κάποιο άθλημα.

Τελικά αυτό που λένε πως η ευτυχία είναι μεταδοτική, είναι μεγάλη αλήθεια. Χαμογέλα ακόμα και αν δεν το αισθάνεσαι 100% και σιγά-σιγά θα αρχίσεις να την νιώθεις και μέσα σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News