Έτσι θα κάνεις πιο ισορροπημένη τη ζωή σου!

By

Όσο περνάει η εβδομάδα τόσο λιγότερο ισορροπημένη αισθάνομαι… μέχρι που φτάνει η Παρασκευή και τα ξεχνάω όλα (δουλειές, υποχρεώσεις, τα πάντα…). Επειδή, όμως, δεν θέλω να ζω έτσι-σε μια μόνιμη αναμονή της Παρασκευής -είπα να κάνω μια μικρή προσπάθεια για να απολαμβάνω τη ζωή μου κάθε στιγμή. Άλλωστε στο χέρι μου (και στο χέρι σου) είναι να αλλάξω ότι δεν μου αρέσει και να ζήσω τη ζωή που θέλω να ζήσω.

Δες 4 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βρεις την ισορροπία που αναζητάς.

kl_isorropia01

Οργάνωσε καλύτερα το χρόνο σου

Όταν οργανώνεις την εβδομάδα σου, προσπάθησε να χωρέσεις λίγο χρόνο και για την οικογένεια και τους φίλους σου καθώς και για δραστηριότητες που σε ευχαριστούν. Αν βλέπεις γραμμένο στο ημερολόγιό σου πως την Τρίτη, για παράδειγμα, έχεις να βγεις για φαγητό με τις κολλητές σου, θα χαίρεσαι και μόνο στη σκέψη πως έχεις κάτι να περιμένεις. Όσο πιο busy είναι η ζωή σου τόσο πιο σημαντικό είναι να κρατάς ημερολόγιο (calendar) έτσι ώστε να σημειώνεις σε αυτό όλα όσα έχεις στο μυαλό σου και θέλεις να κάνεις.

Μην ασχολείσαι με πράγματα που σου τρώνε χρόνο και ενέργεια

Πολλοί άνθρωποι σπαταλάνε το χρόνο τους σε δραστηριότητες και ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Αν είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς, πάρε αυτές τις δραστηριότητες και πέτα τις στα σκουπίδια. Δεν αξίζει να χαραμίζεις ούτε 1 λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο σου σε πράγματα που δεν σε γεμίζουν και σε ανθρώπους που σε αφήνουν αδιάφορη.

kl_isorropia02

Κινήσου

Μπορεί να μην έχεις χρόνο να γυμναστείς αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η άσκηση θα σου δώσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι καλύτερα στη δουλειά σου. Έρευνες έχουν δείξει πως η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι σε μεγαλύτερη εγρήγορση.

Να θυμάσαι πως λίγη χαλάρωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Μην σκέφτεσαι πως πρέπει να κάνεις τεράστιες αλλαγές στη ζωή σου για να γίνει πιο ισορροπημένη. Θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους είναι πολύ πιο πιθανό να βάλεις σε μια τάξη τη ζωή σου. Άρχισε σιγά-σιγά να βάζεις δραστηριότητες στο πρόγραμμά σου που είναι σημαντικές για σένα, σε χαλαρώνουν και σε ευχαριστούν. Ακόμα και μέσα σε μια μέρα που είναι πολύ δύσκολη μπορείς να χωρέσεις ένα 15λεπτο χαλάρωσης έτσι ώστε να ξαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου.

You may also like

Hot News