Έτσι θα καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα (αυτά είναι τα σημάδια)

By

Στο σχολείο είχα μια συμμαθήτρια που έλεγε συνεχώς ψέματα. Τώρα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε το συνειδητοποιώ και αναρωτιέμαι πώς δεν το είχα καταλάβει τότε.

Ο ψυχολόγος Robert Feldman του Πανεπιστημίου της Massachusetts έκανε μια έρευνα 10 ετών και απέδειξε πως πάνω από το 60% των ανθρώπων λένε ψέματα κατά τη διάρκεια μιας τυπικής συζήτησης 10 λεπτών. Μιλάμε για πολύ ψέμα!

Παρόλο που κάποιοι από εμάς έχουμε καλό ένστικτο σε ό,τι αφορά τα ψέματα και μερικά από αυτά μπορούμε να τα καταλάβουμε, τις περισσότερες φορές ξεγελιόμαστε. Δες ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο λέει ψέματα και ψάξ’τα πάνω του τη στιγμή που τα λέει.

kl_psema01

Καλύπτει το στόμα του. Αν το κάνει την ώρα που μιλάει τότε κατά πάσα πιθανότητα αυτό που λέει εκείνη τη στιγμή είναι ψέμα.

Επαναλαμβάνει αυτά που λέει και λέει πάρα πολλές λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να σου δείξει πόσο αληθινό είναι αυτό που λέει εκείνη τη στιγμή

α. Δεν ταιριάζουν αυτά που λέει με τη γλώσσα του σώματός του

β. Αλλάζει ο τρόπος που αναπνέει και η συχνότητα της αναπνοής του την ώρα που μιλάει (και λέει το ψέμα του).

γ. Σε κοιτάει περίεργα, πιο έντονα και με διαφορετικό τρόπο από ότι έχεις συνηθίσει.

δ. Γίνεται επιθετικός και νευριάζει. Όταν ο άλλος νιώθει ότι μπορεί να μην τον πιστεύεις γίνεται επιθετικός για να σε πείσει ακόμα περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο σε κάνει να νιώθεις και τύψεις που δεν τον πίστεψες εξ’αρχής.

Πες μου στα σχόλια αν έχεις διαπιστώσει και κάποιου άλλου είδους συμπεριφορά στους ψεύτες.

You may also like

Hot News