Έτσι θα βγάλεις το κουτσομπολιό από τη ζωή σου και θα αποκτήσεις την ηρεμία σου!

By

Μπορεί το λεγόμενο gossip να είναι δελεαστικό και διασκεδαστικό αλλά η ενέργεια που βρίσκεται συνήθως γύρω και πίσω από αυτό είναι συνήθως αρνητική.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ακούς ένα πολύ καλό κουτσομπολιό και να παίρνεις αμέσως τηλέφωνο την κολλητή σου ή το αγόρι σου για να τους το πεις; Εξάλλου, όλοι αγαπούν μια καλή ιστοριούλα έστω και αν δεν είναι αληθινή.

Μιας και, όμως, πολλά από τα κουτσομπολιά που ακούγονται κατά καιρούς έχουν να κάνουν με άσχημες συγκρίσεις, μισές αλήθειες και ρηχές κρίσεις, συνοδεύονται με πολύ αρνητισμό. Αν θέλεις να έχεις ηρεμία στο νου και την ψυχή σου τότε καλό θα είναι να εξαφανίσεις τα κουτσομπολιά από τη ζωή σου. Πώς το κάνουμε, όμως, αυτό στην καθημερινή μας ζωή; 

Βάλε λίγη συμπόνια στη ζωή σου

Λένε πως η απόσταση ανάμεσα στην κωμωδία και στην τραγωδία είναι απλά θέμα οπτικής γωνίας. Αν γλιστρήσεις σε μια μπανανόφλουδα, είναι αστείο. Αν γλιστρήσω εγώ, είναι ντροπιαστικό και επίπονο. Δείξε λίγη συμπόνια για το άτομο για το οποίο ακούς το κουτσομπολιό και αυτό θα πάψει να είναι κουτσομπολιό. Σκέψου πώς θα σου φαινόταν αν ήσουν εσύ στη θέση του και αμέσως θα μετατρέψεις τη συζήτηση σε κάτι άλλο πολύ πιο όμορφο και ανθρώπινο.

kl_gossip01

Σκέψου τους φίλους σου

Σκέψου ποιοι είναι οι φίλοι με τους οποίους κουτσομπολεύεις περισσότερο. Το κάνεις με άλλους ή με καναδυό συνηθίζεις να το κάνεις περισσότερο; Την επόμενη φορά που θα είσαι με αυτούς τους φίλους προσπάθησε να πας τη συζήτηση σε άλλα θέματα (τέχνη, βιβλία, σινεμά, περιβάλον, πολιτική). Παρατήρησε τη συμβαίνει. Είναι εύκολα να κάνεις άλλες συζητήσεις ή δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε καταλαβαίνεις πως δεν έχεις και πολλά κοινά με τα συγκεκριμένα άτομα και έτσι πρέπει να κάνεις περισσότερο παρέα με άτομα που έχουν πιο θετική ενέργεια.

Νιώσε καλοσύνη μέσα σου

Άρχισε να είσαι ευγενική και καλή με τον εαυτό σου και ανέπτυξε την αυτο-αγάπη. Η ανάγκη για κουτσομπολιό έχει να κάνει πολλές φορές με τη ζήλεια που αισθάνεσαι για τα άτομα τα οποία κουτσομπολεύεις. Ένα κακό κουτσομπολιό θα σε κάνει αμέσως να αισθανθείς πιο άδεια και δυστυχής από πριν. Άρχισε να κάνεις θετικές σκέψεις και προσπάθησε πάντα να σκέφτεσαι αν με αυτό που θέλεις τόσο πολύ να πεις στον άλλον κερδίζεις τίποτα. Αν δεν κερδίζεις εσύ, δεν κερδίζει και ο άλλος, τότε μην πεις τίποτα. Κράτα το κουτσομπολιό που έμαθες για τον εαυτό σου και άσ’το να φύγει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News