Αγάπα το σώμα σου… Είναι τόσο μοναδικό όσο εσύ!

By

Είμαστε προ πυλών του καλοκαιριού και πολλοί αν όχι οι περισσότεροι από εμάς, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε το σώμα μας για να βγούμε στις παραλίες.

Από την Χρυσάνθη Κυριακοπούλου – Κοινωνικός Λειτουργός

Οι επισκέψεις μας στα γυμναστήρια αυξάνονται, οι δίαιτες και τα προϊόντα αδυνατίσματος αυξάνονται όπως επίσης και το άγχος μας. Βιώνοντας όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα δεν καταφέρνουμε να περάσουμε καλά και να ξενοιάσουμε αυτό το πολυπόθητο καλοκαίρι που τόσο περιμένουμε.

Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο μας πιάνει όλος αυτός ο πανικός αυτήν την εποχή;

Για ποιο λόγο νιώθουμε τόση δυσφορία σχετικά με τα ίσως παραπανίσια κιλά μας ή την κυτταρίτιδα που ίσως έχουμε; Μήπως θα πρέπει να αποδεχτούμε το σώμα μας πάσαν εποχή και χρόνο, να το φροντίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε και να περνάμε καλά μαζί του κάθε εποχή του χρόνου;

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας συνδέεται άρρηκτα με την αυτοεκτίμησή μας. Όσοι άνθρωποι έχουν καλή εικόνα σώματος είναι πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους. Αντίθετα όσοι δεν έχουν καλή σχέση με το σώμα τους, δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και δυσφορούν αρκετά και ιδιαίτερα όταν ο καιρός ζεσταίνει.

Πρώτα από όλα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε το σώμα μας όπως και να είναι. Το σώμα μας είναι ο προσωπικός μας ναός και μας προσφέρει γαλήνη, δύναμη και προστασία. Αυτό δεν έχει σχέση με το μέγεθος, το σχήμα ή την εξωτερική του εμφάνιση. Είναι ένα θεϊκό δοχείο για τη δική μας, ξεχωριστή για τον καθένα ψυχή.

Ο κάθε ένας από εμάς είναι μια μοναδική εκδήλωση του Θεού και η γήινη μορφή μας είναι ιδανική για τον καθένα μας.

Όπως όλα τα υλικά του κόσμου υπόκεινται σε αλλαγές, έτσι και το σώμα μας. Είναι ρευστό και σχηματοποιήσιμο και προσαρμόζεται τόσο στο χρόνο (γήρας) όσο και στις σκέψεις και τα συναισθήματα, τα οποία τρέφουμε γι΄αυτό.

Εάν περιφρονούμε το σώμα μας, αυτό θα ανακλάσει αυτό το μίσος με πόνους, τραυματισμούς και ασθένειες. Εάν το αγαπάμε και του φερόμαστε με στοργή, θα καθρεφτίζεται σε αυτό υγεία, ζωντάνια και δύναμη.

 • Μη λέτε ποτέ άσχημες λέξεις για το σώμα σας.
 • Μην το χαρακτηρίζετε ως χοντρό, αργό, άσχημο, γερασμένο, πολύ ψηλό ή πολύ κοντό, ή αδύνατο. Αγαπάτε το σώμα σας έτσι όπως είναι και να χαίρεστε που σας υπηρετεί.
 • Να μάθετε να γνωρίζετε το σώμα σας, διότι ο κάθε ένας έχει τις δικές του ανάγκες ισορροπίας και υγείας. Να φροντίζετε το σώμα σας και να ακούτε αυτά που χρειάζεται για να παραμείνει σε ισορροπία.
 • Να προσέχετε επιπλέον τι ρίχνετε μέσα σε αυτό το εκπληκτικό όργανο της ζωής. Είναι καλό για σένα αυτό το τρόφιμο, το ποτό ή το προϊόν; Ή μήπως σε βλάπτει;
 • Να ευγνωμονείτε το σώμα σας και να το προσέχετε γιατί εν τέλει μόνο το δικό μας σώμα μας ανήκει και ικανοποιεί όλες μας τις ανάγκες, όπως και αν είναι αυτό.
 • Να εκτιμάτε και να θαυμάζετε αυτό το εκπληκτικό έργο τέχνης, το φυσικό μας όχημα. Δίχως να χρειάζεται να κάνουμε τίποτε επιπλέον λειτουργεί ο εγκέφαλος μας, αντλεί η καρδιά μας, αναπνέει το δέρμα μας και ένα εκατομμύριο άλλες λειτουργίες λαμβάνουν χώρα κατά εκπληκτικό και πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο.

Επίσης, το σώμα μας, μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε, να σκεπτόμαστε, να κινούμαστε, να εκφραζόμαστε και να χαιρόμαστε πλήρως την παραμονή μας στο γήινο επίπεδο. Αποτελεί ένα υπέροχο και τέλειο όργανο για την ανάπτυξη της ψυχής μας και θα πρέπει να χαίρει αγάπης, εκτίμησης και απόλαυσης από την πλευρά μας.

Να είσαστε ευγνώμων για όλα τα υπέροχα πράγματα που σας προσφέρει ο φυσικός σας εαυτός

Mαθαλινω να αγαπώ το σώμα μου

 • Σταματήστε να βάζετε το σώμα σας κάτω από το μεγεθυντικό φακό, ο οποίος υπερτονίζει όλα σας τα ελαττώματα και σταματήστε να ζυγίζεστε.
 • Αναδείξτε τα σημεία της εμφάνισής σας που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και αξιοποιείστε τα
 • Αγνοείστε τις φωνές που σας φορτώνουν με τύψεις και ενοχές για όλα όσα κάνατε ή δεν κάνατε, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τις δικές σας ή των δικών σας.
 • Εκφράστε και μην κρύβετε τα συναισθήματά σας.
 • Εκτιμήστε τη μοναδικότητά σας και μην μπαίνετε στη διαδικασία συγκρίσεων με άλλα άτομα.

Κλείνοντας να θυμάστε πως το σώμα μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, κι αν το περιφρονούμε και δεν το αποδεχόμαστε, σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε τον εαυτό μας στην ολότητά του.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News