Ευτυχισμένη ζωή: Μπορείς κι εσύ να την έχεις αρκεί…

By

Το βράδυ πριν κοιμηθώ έκανα μία αναδρομή στα τελευταία 5 χρόνια  και συνειδητοποίησα ότι από τον Οκτώβρη και μετά μπορώ να πω ότι βιώνω ευτυχισμένες στιγμές κι είμαι ευγνώμων για αυτό. Κάνω επιτέλους αυτό που θέλω και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μου συμβαίνει.

Δεν καταλαβαίνεις από κούραση, από αρνητικές ενέργειες που υπάρχουν γύρω σου. Είσαι στον κόσμο που ονειρεύτηκες και είσαι ευτυχισμένη μέσα σε αυτόν. Άραγε, υπάρχει συνταγή της ευτυχίας; Είναι μία ερώτηση που τελευταία κάνει ο ένας στον άλλον.

Δεν ξέρω αν υπάρχει στο 100%, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν τα μαγικά κλειδιά τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν σε μία ευτυχισμένη στιγμή. Αφού διάβασα πολλά επιστημονικά άρθρα  και πολλά βιβλία γι αυτό το θέμα, έρχομαι να σου κάνω μία σύντομη περίληψη για να γίνεις κι εσύ για λίγο ευτυχισμένος/ευτυχισμένη.

eftixia1

Γίνε γενναιόδωρη κι ευγενική.

Μην είσαι απότομη. Όταν είσαι γενναιόδωρος το σύμπαν, σου το επιστρέφει με πολλές όμορφες στιγμές. Οι ευγενικές πράξεις και οι πράξεις γενναιοδωρίας μάς φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία, υποστηρίζει η δρ. Sonja Lyubomirsky, καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «Οι μύθοι της ευτυχίας». Σε έρευνά της η δρ. Lyubomirsky απέδειξε ότι η συχνότητα με την οποία επαναλαμβάνουμε μια δραστηριότητα, καθώς και η εναλλαγή δραστηριοτήτων, παίζουν ρόλο στην ευτυχία.

Πάρε το ποδήλατό σου κι άφησε στην άκρη το αμάξι. «Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι είναι στην καλύτερη διάθεση όταν κάνουν ποδήλατο και όχι όταν χρησιμοποιούν οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. Γενικά, οι ποδηλάτες είναι πιο νέοι και πιο υγιείς, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Eric Morris, επίκουρος καθηγητής Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Clemson στη Νότια Καρολίνα.

eftixia2

Γίνε λίγο ανοιχτή με τους γύρω σου και γνώρισε αγνώστους.

Τελευταία έρευνα που έχει γίνει πάνω στις γνωριμίες έδειξε ότι οι άνθρωποι που γίνονται ομιλητικοί με αγνώστους είναι πιο ευτυχισμένοι.  «Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά ζώα. Διαπιστώσαμε ότι η χαρά των κοινωνικών επαφών είναι μεταδοτική», δήλωσαν οι δύο ερευνητές.

Μήπως τελικά η ευτυχία είναι θέμα γονιδίων;

Το «κλειδί» στην υπόθεση είναι ένα γονίδιο το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μιας ουσίας που συνδέεται με την καλή διάθεση. Άνθρωποι που έχουν στο DNA τους το συγκεκριμένο γονίδιο στη μακριά του εκδοχή (το γονίδιο είναι δηλαδή πιο μακρύ), όπως συμβαίνει στους Δανούς, είναι και πιο ευτυχισμένοι, επειδή αυτό συνεπάγεται υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα.

Δοκίμασε τα παραπάνω και μπορεί να δεις τη ζωή σου να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News