Άγιο Πνεύμα σε καλώ… θα έρθεις να τα πούμε;

By

Άγιο μου Πνεύμα σε καλώ, μα τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναπάντητες κλήσεις παντού! Το ξέρω, έχω χτυπήσει κόκκινα με δουλειά και υποχρεώσεις. Γιατί να το σηκώσεις το ρημάδι; το μόνο που θα ακούσεις είναι τα παράπονά μου και τις ατέλειωτες σκέψεις μου… ήρθε η ώρα όμως να κάνουμε bonding!

ΜΟΥΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάνω στην αναζήτησή σου, βρέθηκα σε μία παρουσίαση -καθόλου τυχαία- να ακούω για τη μούντρα της ενέργειας. Μία χειρονομία της γιόγκα, στην οποία ενώνω τον αντίχειρα με τον παράμεσο και συνδέομαι άμεσα μαζί σου. Κάτι σαν να ανοίγω τις κεραίες μου στην κοσμική ενέργεια, για να γεμίσω μπαταρίες.

Στην ίδια παρουσίαση, μοιράστηκαν και κάρτες με θετικές δηλώσεις -μία πρακτική που είχα πρωτοδιαβάσει στο βιβλίο-ορόσημο της Louise Hay «Η δύναμη είναι μέσα σου»-. Η δική μου κάρτα, είχε να κάνει με την ενέργεια και τον υγιή εαυτό μου. Πάλι τυχαίο; δε νομίζω.

TECH-MED

Το έχω καταλάβει. Για να μπορέσεις να με καθαρίσεις από τις άχρηστες και ανεξέλεγκτες σκέψεις μου, πρέπει να μάθω να διαλογίζομαι. Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν, αλλά μάταια.

Το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Ντου γιου νόου αι-φόουν; Δεν πιστεύω να σε πείραζε να εμπλουτίσω τη σχέση μας με το υπερ-gadget των καιρών μας, και να μάθω να διαλογίζομαι με ειδικά applications; Βρήκα ήδη δύο από τα καλύτερα free που παίζουν στην αγορά. Είναι το headspace και το guided meditations της Silva Method.


Δοκίμασα το δεύτερο και μάντεψε: με πήρε ο ύπνος επάνω στο διαλογισμό. Όχι, δεν ήσουν βαρετό, εγώ ήμουν λιώμα από κούραση!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Στη γιόγκα σε χαιρετώ πάντα με ζήλο, ακόμα και αν το yoga studio είναι καρα-υπόγα. Οι ασκήσεις αυτές λέγονται sun salutations κι εγώ τις έκανα την Κυριακή, με απίστευτη θέα τον Σαρωνικό και με παρέα τη Τζούλια και την Άντζελα (κολλητές στην τρέλα). Κάναμε και τα δέντρα, ακίνητες σε ισορροπία ενός ποδιού, λες και δεν φαινόμασταν αρκετά ζόμπι, στα μάτια των παιδιών και των αδιάφορων αγοριών μας!


Προηγουμένως το μεσημέρι, έριξα κι έναν υπνάκο στην ξαπλώστρα. Είχα φροντίσει όμως να προστατευθώ από τα κακά πνεύματα του ήλιου (τις λέμε UVA και UVB ακτινοβολίες) με το ολοκαίνουριο αυστραλέζικο λαδάκι μου Le Tan. Το βρήκα στο [email protected] της Γλυφάδας, έμαθα όμως ότι θα το πωλούν και στο White Salted στη Φτελιά της Μυκόνου. Στο πρόσωπο έβαλα την Coconut Lotion με SPF30 που είχε απλά θεϊκό άρωμα! Για να μην πολυλογώ φέτος θα αποκτήσω ΤΟ tanning με τα Le Tan.


Αλλά εσένα τι σε νοιάζει;

 

ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ
Για να ξορκίσω το κακό, αποφάσισα να κάνω και μία σπιτική απολέπιση από πάνω μέχρι κάτω. Μην γελάς, εγώ μαζί με τα νεκρά μου κύτταρα (που στην προκειμένη εμπόδιζαν την άψογη επάλειψη του Le Tan) ξορκίζω και τους δαίμονές μου! Καθαρίζω από όλες τις βρωμιές με τον πιο αγνό και απλό τρόπο: λαδάκι ελιάς και ζάχαρη λευκή για το σώμα και λαδάκι με ελληνικό καφέ για το πρόσωπο.
ΕΥΧΕΛΑΙΟ
Τρίψε-τρίψε το κάνω το προσωπικό μου ευχέλαιο, και μετά λάμπω από την χαρά μου και σαν τον ήλιο!

 

ΤΑ-Ο ΛΕΜΕ
Οι Ταοϊστές σε ονομάζουν Τάο και σημαίνεις δρόμος. Το διάβασα στο βιβλίο του Osho, που ήταν μέγας guru. Αυτός έλεγε ότι σε βιώνουν πραγματικά εκείνοι που αφήνονται στη ζωή, όπως αφήνεσαι σε ένα ποτάμι. Ελεύθεροι από προσδοκίες ή φοβίες, ελεύθεροι από το εγώ και από την ύλη, «μύστες» όπως τους αποκαλούσε, γίνονται ένα με σένα και το όλο.
ΤΑΟ-ΛΕΜΕ2
Στην έμπευση επάνω, αφέθηκα κι εγώ, επιπλέοντας στα γαλήνια νερά μιας πισίνας. Δεν είχα να πάω πουθενά, ήρθα όμως να σε συναντήσω, και μου χάρησες ένα ανέμελο χαμόγελο που θα φροντίσω να το κρατήσω για πολύ στα χείλη.

1 Comment
  1. Angela Ls 8 έτη ago

    perasame fadastika … ta xanaviosa akrivos opos ta grafeis !!!!
    Άντζελα (κολλητές στην τρέλα).

Comments are closed.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News