Οι 5 συνήθειες που οι ειδικοί λένε πως μπορούν να τερματίσουν έναν γάμο!

By

Οι ειδικοί ψυχαναλυτές που κάνουν θεραπείες σε ζευγάρια σου λένε τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις ο γάμος σου να κρατήσει και η αλήθεια είναι πως, κατά τη γνώμη μου, έχουν απόλυτο δίκιο! Δες τις 5 συνήθειες που “τρώνε” το γάμο σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Μιλάτε άσχημα ο ένας για τον άλλον στους φίλους σας: Μπορεί σε μερικούς από εσάς να ακούγεται σαν κάτι που γίνεται στα σχολικά χρόνια αλλά η πραγματικότητα είναι πως είναι πολλοί εκείνοι που μιλούν άσχημα για τους συντρόφους τους πίσω από την πλάτη τους.

Μάλιστα, οι ειδικοί λένε πως οι γυναίκες είναι αυτές που περισσότερο οδηγούνται σε μια τέτοια συμπεριφορά κυρίως όταν ακούν και τις άλλες γυναίκες της παρέας να κάνουν το ίδιο. Στην ουσία, όμως, αυτό που κάνεις μιλώντας για τον σύντροφό σου άσχημα είναι να μην τον σέβεσαι και να μην σέβεσαι τη σχέση σας.

kl_gamos01

Σκέφτεσαι όλα όσα δεν κάνει σωστά ο σύντροφός σου: Είτε σκέφτεσαι πόσο αστείος ήταν ο πρώην σου είτε σκέφτεσαι ότι ο σύντροφός σου δεν σου ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου όπως κάνει ο σύντροφος της κολλητής σου, μπαίνεις σε μια διαδικασία να συγκρίνεις τον άνθρωπό σου με κάποιον άλλον. Αυτό μόνο κακό θα σου κάνει και θα “σκοτώσει” σιγά-σιγά τη σχέση σας.

Δεν βάζεις ποτέ τον εαυτό σου στη θέση του: Οι ειδικοί πιστεύουν πως οι άντρες δυσκολεύονται περισσότερο να μπουν στη θέση των γυναικών τους και να δουν τα πράγματα από τη δική τους μεριά. Παρόλο, όμως, που είναι δύσκολο κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνεται. Έρευνες που έχουν γίνει έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως όταν οι άντρες δεν κάνουν κάτι τέτοιο, ο γάμος τους κινδυνεύει να αποτύχει κατά 81%.

kl_gamos02

Δεν ξέρεις πότε να σταματήσεις ένα καυγά: Ότα ξεκινάει ένας μεγάλος καυγάς πολλές φορές είναι δύσκολο να σταματήσει. Προσπάθησε να τον σταματάς όσο είναι ακόμα νωρίς, να μπαίνεις σε μια φάση ηρεμίας και έπειτα να συζητάς το πρόβλημα με καθαρό μυαλό και εσωτερική γαλήνη. Όσο δύσκολο και να σου ακούγεται αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγήσει σε λύση του προβλήματος από ότι οι φωνές, οι τσιρίδες και τα κλάματα.

Περιμένεις πολύ καιρό για να πεις αυτό που σε ενοχλεί: Είναι πολύ κοινό φαινόμενο τα ζευγάρια να αποφεύγουν να κάνουν “σκληρές” και σοβαρές συζητήσεις. Το να μην αντιμετωπίζετε, όμως, τα προβλήματά σας τα κάνουν να διαιωνίζονται. Πολλές φορές όταν τα ζευγάρια το παίρνουν χαμπάρι, η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι πολύ μεγάλη. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως έχει χαθεί κάθε ελπίδα. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε και οι δύο είναι πως όσο περισσότερο περιμένετε για να συζητήσετε κάτι, τόσο περισσότερο χρόνο και δουλειά χρειάζεται για να γίνεται όπως είσασταν και πριν.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News