Κοιμάσαι αργά το βράδυ; Μάλλον έχεις και υψηλό IQ!

By

Κι όμως ο δείκτης IQ συσχετίζεται με τις συνήθειες του ύπνου μας. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο του London School of Economics and Politics Science, Satoshi Kazanawa, όσοι κοιμούνται πιο αργά το βράδυ είναι εξυπνότεροι.

«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα», επισημαίνει.

Ο Kazanawa υπενθυμίζει πως από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να πέφτουν για ύπνο μετά τη δύση του ηλίου και να ξυπνούν με την ανατολή. Παρόλα αυτά υπήρχαν και οι «περίεργοι» που έσπαγαν αυτό τον κανόνα και δημιουργούσαν τα δικά τους ωράρια ύπνου.

Γι’ αυτό το λόγο ερευνητές μελέτησαν νεαρούς Αμερικάνους καταλήγοντας στα εξής συμπεράσματα:

Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές στις 11:41 μ.μ. και ξυπνάνε 07:20 π.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75 ενώ αυτοί που έπεφταν για ύπνο καθημερινά στις 12:29 π.μ. και ξύπναγαν στις 7:52 π.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125.

Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται καθημερινά 12:10 π.μ. και ξυπνάνε στις 7:32 π.μ. και είχαν IQ μεταξύ 90 και 110.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα