Η ευτυχία (και η επιτυχία!) δεν είναι άπιαστο όνειρο!

By

Άνθρωποι σκυθρωποί, απογοητευμένοι, προβληματισμένοι κάθε μέρα και περισσότερο. Αυτή είναι μία όψη της Ελλάδας του σήμερα. Υπάρχει όμως και μια άλλη, πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή, που θα την δεις, αρκεί να θέλεις να κοιτάξεις: εκείνη που «βλέπει» ανθρώπους να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και σε πείσμα των καιρών να δημιουργούν.

Να δημιουργούν όχι «παρά την κατάσταση στην Ελλάδα», αλλά ακριβώς επειδή είναι έτσι η κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, χρειάζεται να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να φτιάξουμε εμείς τις συνθήκες…

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Δρ. Μαρία Λεβέντη, ψυχίατρος, που μαζί με το σύζυγό της Δρ. Ιωάννη Καρλαούζο, έχουν δημιουργήσει τη Σφαιρική Αντιληπτικότητα, την πρώτη ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης.

12571291_10208560176179148_1753519244_n

Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, οι δύο αυτοί άνθρωποι δημιούργησαν τη μέθοδό τους το 2003 και, εν μέσω κρίσης, κλήθηκαν να την παρουσιάσουν σε παγκόσμια συνέδρια ψυχολογίας και να βραβευτούν γι’ αυτή.

Μερικές χιλιάδες ασκούμενοι της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας είναι η απόδειξη πως, όπως λέει η Δρ. Λεβέντη, «εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας». Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να χαμογελούν, να κρατούν το κεφάλι ψηλά και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους – και είναι τα ίδια αυτά εμπόδια που ορθώνονται μπροστά σε όλους τους Έλληνες σήμερα. Μπορεί να μην μπορούμε να ελέγξουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας, μα αυτό που σίγουρα μπορούμε να ελέγξουμε είναι πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.

Η πορεία της ίδιας της Δρ. Λεβέντη είναι η ζωντανή απόδειξη πως στην Ελλάδα του σήμερα, έναν τόπο όπου για πολλούς τίποτα καινούργιο δεν μπορεί να ανθίσει, όλοι μας μπορούμε να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους για τη ζωή μας – και μάλιστα μερικές φορές αυτοί οι δρόμοι μπορούν να γίνουν λεωφόροι για να διαβούν και άλλοι.

Στην πρόσφατη ομιλία της στο TEDx Alexandroupolis περιγράφει τη δική της διαδρομή, μέσα από όλα τα δύσβατα μονοπάτια, μα και τα ξέφωτα: πώς μια μαθήτρια από την Ελευσίνα σπούδασε ψυχιατρική και κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη ελληνική και παγκόσμια αναγνωρισμένη μέθοδο αυτοβελτίωσης. Μια μέθοδο, που όπως λέει η ίδια, μπορεί να αλλάξει τη ζωή όλων των ανθρώπων, περνώντας ολόκληρη την ανθρωπότητα στο επόμενο επίπεδο της ύπαρξής της.

Δες ολόκληρη την ομιλία της Δρ. Μαρίας Λεβέντη στο TEDx Alexandroupolis 

http://https://www.youtube.com/watch?v=LBHfbn2nyH8

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News