Η ζήλια δεν είναι μόνο ερωτική… είναι γενική

By

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, έχω άφθονο χρόνο για να διαβάσω για την σχολή και να μιλήσω με τους φίλους μου στο τηλέφωνο. Συνέβησαν όμως αυτόν τον καιρό κάποια πράγματα που ήθελα να τα μοιραστώ με έναν από τους κολλητούς μου, τον Δημήτρη. Αντίστοιχα είχε κι εκείνος να μου πει διάφορα. Ξεκινήσαμε από το τι θα φάμε για μεσημέρι και καταλήξαμε ότι η ζήλια δεν είναι μόνο ερωτική, αλλά γενική!

Από εκεί να καταλάβεις τι συζητήσεις κάνουμε. Μου έλεγε ένα περιστατικό με ένα φίλο του και καταλήξαμε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, είναι ένα βαθιά προβληματικό άτομο. Ζηλεύει τους πάντες. Ακόμη και τον αέρα που αναπνέει. Κι εκεί άρχισε η φιλοσοφική μας συζήτηση.

Η ζήλια φίλη μου, έχει πολλές μορφές και πάντα καλύπτεται από ένα “ωραίο” πρόσωπο. Άνθρωπος που ζηλεύει τον σύντροφό του πολύ, ζηλεύει και τους γύρω του. Νόμος της ζωής. Ένας ζηλιάρης, θέλει αποκλειστικότητα. Προσπαθεί αρχικά να σε προσελκύσει με την ωραία του συμπεριφορά και τους τρόπους του, τις απόψεις του για τη ζωή και σιγά σιγά θέλει να σε αποκόψει από τους άλλους. Αν είσαι “γάτα”, το πιάνεις με τη μία απλά περιμένεις να κάνει κι άλλα πράγματα για να επιβεβαιωθείς στο 100%.

zilia01

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι, ‘’κολλάνε’’ με έναν φίλο ή σύντροφο για αρκετό καιρό. Νομίζουν ότι είναι κτήμα τους. Φυσικά κανείς δεν είναι κανενός σε αυτή τη ζωή, αλλά πού να το καταλάβει ένας ζηλιάρης που δεν βλέπει παραπέρα.

zileia2

Τι κάνεις αν έχεις μπλέξει με έναν τέτοιον;

Σιγά σιγά την κάνεις και τον αφήνεις να βρει το επόμενο “θύμα” του, που θα κάνει τις προβολές του και θα τον κάνει να αισθανθεί “δυνατός” για λίγο καιρό. Γιατί στο τέλος, οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται η αλήθεια. Η ζήλια είναι κακό συναίσθημα. Φέρνει φθόνο. Κι όπως επεσήμανε πολύ σωστά ο κολλητός μου, ο φθόνος αποκλείει  την α-φθονία στη ζωή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News