Κάνε αυτό κάθε μέρα για να χάσεις 10 κιλά σε 6 μήνες!

By

Δεν το κάνω σχεδόν ποτέ και μπορεί να είναι και λάθος ο τρόπος που το προσεγγίζω. Ή μάλλον, είναι λάθος σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από το Duke University Obesity Prevention Program.

Μπορεί εγώ να μην ζυγίζομαι σχεδόν ποτέ ή αν το κάνω να γίνεται μια φορά στις 2-3 εβδομάδες αλλά αυτή η έρευνα έρχεται να μας πει πως το να ανεβαίνεις συνεχώς στη ζυγαριά μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Η έρευνα έδειξε πως εκείνοι που ζυγίζονταν καθημερινά έχασαν περίπου 3 φορές περισσότερο βάρος από εκείνους που ανέβαιναν στη ζυγαριά πιο σπάνια. Μέρος στην έρευνα πήραν 47 υπέροβαροι άντρες και γυναίκες σε κάποιους από τους οποίους ζητήθηκε να ζυγίζονται κάθε μέρα ενώ τους δόθηκαν και κάποιες συμβουλές διατροφής και άσκησης (να πίνουν περισσότερο νερό, να περπατάνε, να τρώνε λιγότερα σνακ και περισσότερα φρούτα και λαχανικά). Στους υπόλοιπους δόθηκαν οι ίδιες συμβουλές αλλά δεν ζητήθηκε να ζυγίζονται κάθε μέρα.

kl_zygaria02

Μετά από 6 μήνες μελετήθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας και παρατηρήθηκε πως εκείνοι που ζυγίζονταν κάθε μέρα έχασαν γύρω στα 10 κιλά ενώ εκείνοι που δεν ζυγίζονταν τόσο συχνά έχασαν γύρω στα 4 κιλά.

Το συμπέρασμα των ειδικών είναι πως όταν ζυγίζεσαι καθημερινά μπορείς να ελέγχεις καλύτερα το βάρος σου και να κάνεις διορθωτικές κινήσεις στη διατροφή και τον τρόπο που ασκείσαι. Αυτό σε βοηθάει στο να έρχεσαι πιο κοντά στο στόχο σου που είναι το χάσιμο βάρους.

kl_zygaria01

Δυστυχώς αυτή η έρευνα δεν με έπεισε! Θα συνεχίσω να μη ζυγίζομαι μιας και έχω ανθρώπους γύρω που ζυγίζονται καθημερινά και δεν ε΄χω παρατηρήσει καμιά αλλαγή στο σωματικό τους βάρος. Αντιθέτως πιστεύω πως όταν ζυγίζεσαι κάθε μέρα και βλέπεις ότι πηγαίνεις καλά και ότι χάνεις, νιώθεις πως θέλεις συνεχώς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για αυτό που έχει καταφέρει. Έτσι το ρίχνεις και πάλι στις ανθυγιεινές συνήθειες με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνεις το βάρος που μόλις έχασες. Για μένα το μυστικό είναι να χαλαρώσεις, να κάνεις κάποιες μικροαλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο που ασκείσαι και μέσα σε μερικούς μήνες θα παρατηρήσεις στα ρούχα σου (που είναι η καλύτερη ζυγαριά στον κόσμο) την αλλαγή που έχει συμβεί στο σώμα σου.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα