Κι όμως υπάρχει “ρολόι” που σου ρυθμίζει τη διάθεση…

By

Θέλεις να είσαι χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια ή να διώχνεις το στρες στο άψε σβήσε απλά με το πάτημα ενός κουμπιού; Και αν σου πω τώρα εγώ πως με ένα ρολόι μπορείς, τι θα πεις; Μη με κοιτάς περίεργα, υπάρχει όντως και το όνομα αυτού Doppel, το ρολόι που απλώς αγγίζοντας το καντράν του γίνεσαι ζεν ή αποκτάς ενέργεια στη στιγμή.

doppelintro_3383649b
Όλα συνέβησαν σε ένα σεμινάριο του Αυτοκρατορικού Κολεγίου και του Βασιλικού Κολεγίου Καλών Τεχνών του Λονδίνου. Ένας μηχανολόγος μηχανικός, ένας θεωρητικός φυσικός, ένας επιστήμονας τεχνολογίας υλικών και ένας βιομηχανικός σχεδιαστής, διαπίστωσαν το κοινό ενδιαφέρον τους για την ψυχοφυσιολογία, τον κλάδο που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στις νοητικές και τις σωματικές λειτουργίες.

doppelgang_3383659b

Οι Τζακ Χούπερ, Νελ Μπένετ, Αντρέας Μπαϊλίκι και η “δική μας” Φωτεινή Μαρκοπούλου άρχισαν να διερευνούν πώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν κάποια ευρήματα του συγκεκριμένου πεδίου στην καθημερινότητα και κατέληξαν στην ιδέα μιας συσκευής που θα μιμείται τη διεγερτική ή αγχολυτική δράση της μουσικής εκπέμποντας ρυθμικούς παλμούς στον καρπό μας, περίπου όπως μια μελωδία μας τσιτώνει ή μας χαλαρώνει.

doppelcreation_3383656b

Τα πράγματα είναι απλά! Φοράς το ρολόι σου, κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό σου, φορτώνεις στο λογισμικό το φυσιολογικό ρυθμό των καρδιακών παλμών σου σε κατάσταση ηρεμίας και στη συνέχεια, κάθε φορά που θέλεις να είσαι ζεν ή σε εγρήγορση (στη διάρκεια, π.χ., μιας απαιτητικής πνευματικής ή σωματικής άσκησης), μειώνεις την ταχύτητα των παλμών που διοχετεύει με ένα ελαφρύ χτύπημα στο καντράν ή αντίστοιχα θα την αυξάνεις πιέζοντάς το.

screen-shot-2015-06-16-at-10-41-48-am

Αν έχει αποτέλεσμα; Ναι, όπως τουλάχιστον μας διαβεβαιώνουν οι εμπνευστές του, οι οποίοι τονίζουν ότι τέσταραν το Doppel σε εκατοντάδες άτομα στο πλαίσιο αυστηρά ελεγχόμενων δοκιμών. Στη διάρκεια των ίδιων μελετών η χρήση του δεν φάνηκε επίσης να επιφυλάσσει κινδύνους, αν και όπως τόνισε ο Χούπερ, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους καλό είναι να συμβουλευτούν το γιατρό τους προτού το χρησιμοποιήσουν.

doppelhand_3383653b

Η εμπορική διάθεσή του Doppel έχει μπει στο πρόγραμμα για τον Απρίλιο του 2016. Μάλιστα οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 800. Αν τελικά εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, η διάθεσή σου θα είναι κυριολεκτικά στο χέρι σου!

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News