Ξέρεις ότι ο γάμος σου μπορεί να είναι η πηγή του έξτρα βάρους σου. Έτσι δεν είναι;

By

Το “φαγητό χωρίς σκέψη” είναι μια πραγματικότητα και συνήθως το βάζεις στη ζωή σου όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου. Αν μάλιστα είσαι και παντρεμένη, τότε το άγχος που σου προκαλεί η καθημερινότητα μπορεί να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερη περιφέρεια. Δες τι ακριβώς συμβαίνει!

Μπορεί κάποιες έρευνες στο παρελθόν να έλεγαν πως μια παντρεμένη γυναίκα είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα, αλλά πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως ο γάμος μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη περιφέρεια (danger! danger!).

kl_bride02

Eρευνητές από τα Πανεπιστήμια του Ohio και του Delaware κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένας δυστυχισμένος γάμος επηρεάζει την ικανότητα του σώματος του ζευγαριού να κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές.

Η έρευνα μελέτησε 43 ζευγάρια τα οποία ήταν παντρεμένα για τουλάχιστον 3 χρόνια. Μέσα σε 9 ώρες τους έκαναν πολλαπλές ερωτήσεις προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα. Αφού ανέλυσαν και τις εξετάσεις αίματος που τους έκαναν μετά τις ερωτήσεις και τις συζητήσεις, διαπίστωσαν πως οι τσακωμοί “χάριζαν” και στον άντρα και στη γυναίκα υψηλά επίπεδα τις ορμόνης της πείνας και καθόλου από την ορμόνη που λέει πως είναι χορτάτοι, τη λεπτίνη. Επίσης, διαπίστωσαν πως τα ζευγάρια που τσακώνονταν έκαναν περισσότερο λανθασμένες επιλογές φαγητού απο εκείνα που τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους.

kl_bride01

Το αντίθετο συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι βρίσκεται σε έναν ευτυχισμένο γάμο. Μια δυνατή σχέση οδηγεί σε σωστές επιλογές διατροφής, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων. Και παρόλο που δεν μπορεί να αποφευχθεί κατά καιρούς λίγο άγχος μέσα στο γάμο, καλό είναι την επόμενη φορά που θα τσακωθείς με τον σύζυγό σου, να θυμηθείς να κάνεις μια πιο υγιή διατροφική επιλογή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News