Με αυτά τα δοκιμασμένα tricks το Σαββατοκύριακο θα σου φανεί περισσότερο!

By

Πότε έρχεται η Παρασκευή (που τρελοχαιρόμαστε), πότε έρχεται το Σάββατο (που λέμε “έχουμε” και άλλη μέρα ξεκούρασης μπροστά μας) και πότε έρχεται η Κυριακή (που αναρωτιόμαστε πότε έφτασε κιόλας), ένας Θεός ξέρει.

Το θέμα είναι πως τις περισσότερες φορές νιώθουμε λες και το Σαββατοκύριακο κρατάει όσο μια ανάσα (τόσο λίγο). Σε αντίθεση με τις καθημερινές που μοιάζουν σαν αιώνας. Μην ανησυχείς. Υπάρχουν τρόποι να μεγαλώσεις το Σαββατοκύριακό σου με μερικά εκπληκτικά και πολύ απλά tricks.

Βγες έξω την Παρασκευή το βράδυ

Όσο κουρασμένη κι αν είσαι μετά τη δουλειά κανόνισε να βγεις δίχως προηγούμενο. Έρευνα έχει δείξει (και το έχω παρατηρήσει και εγώ όσες φορές το έχω κάνει) πως όταν ξενυχτάς το βράδυ της Παρασκευής σαν να είναι Σάββατο, περνάς το hangover και την κούραση της εξόδου το Σάββατο αντί για την Κυριακή. Αυτό οδηγεί σε ένα άλλο συμπέρασμα: Αν μπορείς να αποφύγεις το αλκοόλ και τις κρεπάλες το Σάββατο, θα περάσεις μια πολύ πιο γεμάτη και ξεκούραστη Κυριακή.

kl_sk01

Κάνε καλό προγραμματισμό των ημερών

Οτιδήποτε σε κρατάει σε εγρήγορση το Σαββατοκύριακο είναι καλό. Μην αφήνεις αυτές τις δύο μέρες να περνούν χωρίς να κάνεις τίποτα. Δοκίμασε πράγματα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει (όπως ένα νέο ιδιαίτερο εστιατόριο), πήγαινε σε μια αγορά που δεν έχεις ξαναπάει, βγες για φαγητό ή ποτό με 2-3 διαφορετικές παρέες και θα έχεις ζήσει ένα έντονο και γεμάτο εμπειρίες 2ήμερο. Σκέψου τι θα έκανες αν ήσουν τουρίστας και η πόλη σου είναι μια άλλη πόλη την οποία επισκέπτεσαι. Υπήρχε περίπτωση να κάτσεις και να μην κάνεις τίποτα σε μια ξένη πόλη ακόμα κι αν είναι Σαββατοκύριακο. Γιατί να μην κάνεις, λοιπόν, κάτι παρόμοιο στην δική σου πόλη;

Κάνε καλό στρετσινγκ την Κυριακή

Η Κυριακή είναι μια δύσκολη μέρα. Ειδικά το απόγευμά της είναι ίσως το χειρότερο απόγευμα όλης της εβδομάδας. Αυτό που θα σου φτιάξει τη διάθεση είναι ένα καλό στρέτσινγκ ή λίγη γιόγκα. Διώξε την ένταση και το άγχος που αρχίζει και πάλι να κάνει την εμφάνισή του και τελείωσε την ημέρα σου με ένα ευχάριστο συναίσθημα. Πιο πολύ ο τρόπος που αισθάνεσαι για το Σαββατοκύριακο είναι αυτός που το κάνει να φαίνεται λίγο και όχι αυτό καθ’αυτό το Σαββατοκύριακο.

kl_sk03

Κάνε ντους πριν πέσεις για ύπνο

Λίγο πριν πέσεις για ύπνο την Κυριακή γέμισε την μπανιέρα με αιθέρια έλαια και άλατα μπάνιου και φτιάξε και ένα φλιτζάνι χαμομήλι για να χαλαρώσεις. Πρόσεξε: Μην πιεις τσάι γιατί αυτό θα σε τσιτώσει αντί να σε χαλαρώσει. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο θα σου χαρίσει τον χρόνο που χρειάζεσαι με τον εαυτό σου πριν ξεκινήσει η εβδομάδα. Επίσης θα σε προετοιμάσει για έναν όμορφο ύπνο (νύσταξα και μόνο που το σκέφτηκα).

Εσύ τι κάνεις για να χαλαρώσεις την Κυριακή το βράδυ; 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News