Μείνε νέα με άλλο τρόπο: Δείξε φιλικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους γύρω σου

By

Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχει χρόνο ούτε για τον εαυτό του, πόσο μάλλον για τους άλλους.

Όμως, ένας τρόπος για να κρατιόμαστε νέοι είναι η χαρά που δίνουμε και που παίρνουμε πίσω, δείχνοντας το ενδιαφέρον μας στους άλλους.

happy_young_woman_in_the_yellow_field_by_matejpaluh-d5r2070

Οι πιο συμπαθείς κοινωνικά και με τις περισσότερες προσκλήσεις σε πάρτι και φιλικές συγκεντρώσεις ήταν (πριν γίνουν διάσημες) οι αδελφές Μπουβιέ (η Τζάκυ Κέννεντυ και η αδελφή της Λη Ράτζιβιλ).

Λέγεται για τις δύο αδελφές ότι όταν συνομιλούσαν με κάποιον, τον κοιτούσαν με αμέριστο ενδιαφέρον, πράγμα που τον έκανε να θεωρεί τον εαυτό του σαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το πιο σημαντικό άτομο στον κόσμο. Δεν διέκοπταν, δεν έκαναν τις έξυπνες, έδειχναν απλά αφοσίωση στον συνομιλητή τους.

Και… μάντεψε! Οι αδελφές κατακλύζοντας από προσκλήσεις ενός καταγοητευμένου κύκλου γνωριμιών.

Είναι σημαντικό να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας στους άλλους ανθρώπους. Αυτό μας κάνει αξιαγάπητους και, κατά κάποιο τρόπο, ανάρπαστους.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε, αν θεωρούμε την προσφορά εκμετάλλευση.

Για κάθε άνθρωπο που νιώθει ευτυχής να παίρνει, υπάρχει, αντίστοιχα, ένας άνθρωπος που γίνεται ευτυχής – άρα και χαρούμενος – δίνοντας.

Να 7 τρόποι για να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τους άλλους:

1. Κάνε καλές και θετικές σκέψεις για τους άλλους. Είναι σαν να στέλνεις ένα νοερό χαμόγελο σε όσους σκέφτεσαι, σαν να εκπέμπεις τη θετική σου ενέργεια για την υγεία και ευημερία των γύρω σου.

2. Κάνε ερωτήσεις όταν βρίσκεσαι σε μια συζήτηση, όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Ζήτα να μάθεις, να ακούσεις για τη ζωή των άλλων. Δείξε το ενδιαφέρον σου αντί να κοιτάς πώς να προβάλεις τον εαυτό σου, αντί να διακόπτεις έτοιμη για τη δική σου θέση, για τη δική σου απάντηση.

3. Λέγε καλημέρες και μη παραλείπεις να ρωτάς τι κάνει ο μανάβης σου, ο υπάλληλος στην τράπεζα, ο ταχυδρόμος, ο γείτονας. Μην τους προσπερνάς σαν να είναι καρτ-ποστάλ.

4. Κάνε τηλεφωνήματα ενδιαφέροντας σε φίλες, φίλους, τη θεία που ζει μόνη της, τους ηλικιωμένους γονείς και θα πάρεις την ευχή τους ή μια νόστιμη σπανακόπιτα.

5. Βρίσκε κάτι καλό στις αναρτήσεις των φίλων σου στα κοινωνικά μέσα και γράψε κάποιο θετικό σχόλιο, αντί πικρόχολες παρατηρήσεις. Σίγουρα κάτι καλό θα πάρεις πίσω.

6. Λέγε ευχαριστώ, γράφε καρτούλες ή στέλνε μηνύματα με τις ευχαριστίες σου όταν σε καλούν σε πάρτυ, φαγητό, γενέθλια, βραδιά ποδοσφαίρου ή βραδινά πίτσας. Σίγουρα η οικοδέσποινα θα χαρεί που αναγνωρίζεις την προσπάθειά της.

7. Βοήθησε όσους έχουν ανάγκη. Επισκέψου έναν άρρωστο φίλο, προθυμοποιήσου να ψωνίσεις στο supermarket για μια φίλη που πνίγεται, φτιάξε ένα γλυκό για γειτόνισσα λεχώνα. Θα σε ευγνωμονούν για καιρό.

Η χαρά του να προσφέρεις και να το αναγνωρίζουν οι άλλοι για σένα, θα σε ανανεώσει, θα σου δώσει αυτοπεποίθηση και ένα αέρα φρέσκο, νεανικό που θα σε κάνει να νιώσεις πιο νέα από ό,τι αν είχες χρησιμοποιήσει κολλαγόνο!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News