Μήπως το ότι είσαι πρωινός τύπος μπορεί να σε οδηγήσει σε πνευματική κατάρρευση; Δες τι λέει η επιστήμη!

By

Οι άνθρωποι που κάνουν πάρα πολλά πράγματα πριν τις 5 το απόγευμα (πιο πολλά και από σένα και από μένα μαζί), λένε πως είναι πολύ έξυπνοι και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν από τους πιο “φυσιολογικούς” ανθρώπους.

Παρόλα αυτά, μια έρευνα του London School of Economics and Political Science λέει πως υπάρχουν στοιχεία για το ακριβώς αντίθετο. Η έρευνά τους έδειξε ότι οι άνθρωποι με υψηλότερο iq είναι πιο πιθανό να είναι τα νυχτοπούλια, εκείνοι δηλαδή που δουλεύουν καλύτερα το βράδυ και κοιμούνται πολύ αργά.

Το να είσαι πρωινό πουλί και να ξυπνάς πριν από όλους τους άλλους με σκοπό να ξεκινήσεις να δουλεύεις με την ησυχία σου όταν όλοι οι άλλοι κοιμούνται, οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί τελικά να σε οδηγήσει στην ψυχολογική κατάρρευση. Δες τι πρέπει να κάνεις, εσύ που είσαι τόσο πρωινός τύπος, για να μην καταλήξεις εκεί.

Ο καφές που πίνεις μπορεί να σαμποτάρει το απόγευμά σου

Πίνεις τόνους καφέ και είσαι απόλυτα ξύπνια μέχρι τις 8 το πρωί αλλά κατά τις 3 το μεσημέρι τα έχεις δει όλα. Πρέπει να οργανώσεις το πρωινό σου ξύπνημα με τέτοιο τρόπο ώστε να σε βοηθάει όλη μέρα και όχι μόνο το πρωί. Ξύπνα το πρωί με την ησυχία σου αλλά μην το ρίξεις κατευθείαν στη δουλειά. Πιες τον καφέ σου (έναν καφέ) με την ησυχία σου, φάε ένα καλό πρωινό και μόλις φτάσεις στο γραφείο, μπορείς να ξεκινήσεις τη δουλειά σου. Έτσι, δεν θα έχεις ξεκινήσει την ημέρα σου με άγχος.

Διακόπτεις τη ροή

Ο Thomas Edison πίστευε πως ο ύπνος ήταν χάσιμο χρόνο. Μπορεί εμείς να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας και να κατανοούμε τη σημασία του ύπνου, αλλά το ερώτημα είναι ένα: Γιατί όταν ασχολούμαστε με ένα πολύ σημαντικό project και είμαστε απίστευτα παραγωγικοί να πρέπει να διακόψουμε για να κοιμηθούμε; Γιατί να μην το ολοκληρώσουμε και να κοιμηθούμε λίγο περισσότερο την επόμενη μέρα; Όταν ξυπνάς πολύ πρωί και αρχίζεις να δουλεύεις από τα χαράματα σου είναι αδύνατον να συνεχίσεις να δουλεύεις μετά τις 3-4 το απόγευμα.

kl_proinos01

Η επιστήμη λέει πως δεν είσαι πολύ καλή στο σεξ

Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που είναι νυχτοπούλια είναι καλύτεροι εραστές από εκείνους που είναι πρωινά πουλιά. Για σκέψου και αυτό, λοιπόν…

Δες όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις με το που ξυπνάς το πρωί για να έχεις μια πιο παραγωγική μέρα στην πορεία…

Μην τσεκάρεις ποτέ email. Τα πρωινά πουλιά με το που σηκώνονται από το κρεβάτι τους αρχίζουν και διαβάζουν mail ακόμα και στο μπάνιο. Μην χαλάσεις αυτή την τόσο πολύτιμη στιγμή διαβάζοντας άχρηστα mail. Το inbox σου θα σου τραβήξει την προσοχή και θα χάσεις το υπέροχο πρωινό σου ξύπνημα απασχολώντας το μυαλό σου με πράγματα που μπορούν να γίνουν και αργότερα.

Βρες τις καλές σου ώρες και εκμεταλλεύσου τις. Είτε είσαι πρωινό πουλί είτε νυχτοπούλι βρες ποιες είναι οι ώρες που δουλεύεις καλύτερα και είσαι πιο συγκεντρωμένη και χρησιμοποίησέ τις στο έπακρο. Εκείνες τις ώρες πρέπει να ασχοληθείς με τα πιο σοβαρά σου θέματα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News