Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου!

By

Μάθε γιατί το να είσαι ΟΚ είναι το κλειδί για να κάνεις τα πάντα σωστά.


Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες στον εαυτό σου ένα κομπλιμέντο ή του έδωσες έναν ώμο για να στηριχτεί; Με πολυάσχολη ζωή και ατελείωτες ευθύνες είναι πολύ εύκολο να παραβλέψεις το πρόσωπο που μπορεί να χρειάζεται την πιο τρυφερή φροντίδα: τον εαυτό σου.

Το να προσέχεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό, είναι λογικό. Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, εσωτερικά και εξωτερικά, θα δείχνεις περισσότερη αγάπη, φροντίδα και ενσυναίσθηση για τους άλλους.

Σου δείχνω 3 μικρά βήματα για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να τον μετατρέψεις σε έναν πιο υγιή, πιο χαρούμενο άνθρωπο (αυτός είσαι εσύ)!

1. Προσδιόρισε το πότε είσαι υπό πίεση

Μπορούμε όλοι να λειτουργήσουμε απρόσκοπτα υπό φυσιολογικές συνθήκες στρες, αλλά όταν το μυαλό και το σώμα μας υπερλειτουργούν, ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Πάρα πολύ στρες μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, ευερεθιστότητα, δυσκολία στον ύπνο, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, πόνους στο στήθος και, μακροπρόθεσμα, σε ταχύτερη γήρανση και κίνδυνο κατάθλιψης. Ο καθένας μας ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα άγχους με διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσεις και να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι τα σήματα που σου στέλνει το σώμα σου.

2. Άκου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου

Έγιναν πολλά σε σχέση με την επίγνωση και το διαλογισμό τον τελευταίο χρόνο και αν και υπήρξε μια κορύφωση του ενδιαφέροντος, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της σκέψης και των συναισθημάτων μας.

Αν δεν ακούσεις τα συναισθήματά σου, πώς μπορείς να επιλέξεις τη σωστή φροντίδα για τον εαυτό σου; Είναι εύκολο να το κάνεις: απλά αφιέρωσε λίγο χρόνο (καλύτερα το απόγευμα) για να σκεφτείς τη μέρα σου, να αξιολογήσεις το πώς νιώθεις για τους στόχους σου, το μέλλον και φυσικά την καθημερινή ευτυχία σου. Αν υπάρχει κάτι που νιώθεις ότι πρέπει να αλλάξει, γράψ’το σε ένα ημερολόγιο και ανοίξέ το ξανά όταν έχεις περισσότερο χρόνο, ίσως όταν έχεις τον δικό σου προσωπικό χρόνο.

3. Επέλεξε και χρησιμοποίησε συνετά το χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου

«Χρόνος για τον εαυτό μου» σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Για μερικούς, είναι το να χώνονται μέσα σε ένα βιβλίο, για άλλους είναι το μανικιούρ και το μασάζ και για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, είναι μια πραγματικά υπέροχη προπόνηση…

Ο ποιοτικός χρόνος για τον εαυτό σου δεν πρέπει να σημαίνει το να κάνεις πράγματα μόνη σου, αλλά το να κάνεις κάτι που αγαπάς και να θυμάσαι, οι νέες εμπειρίες ενισχύουν την ικανότητα της επικοινωνίας μας με τον κόσμο. Αν το να βρεις το χρόνο είναι πρόβλημα, δοκίμασε να εφαρμόσεις μια από αυτές τις συμβουλές:

• Ρύθμισε το ξυπνητήρι σου για να ξυπνάς μια ώρα πριν από τους υπόλοιπους στο σπίτι: στη συνέχεια απόλαυσε την πρωινή ηρεμία.
• Γευμάτισε στο πάρκο: ξέφυγε από τις καθημερινές συνήθειές σου
• Αποσυνδέσου από τα social media για ένα απόγευμα: διάβασε ένα βιβλίο
• Ξεκίνα ένα νέο άθλημα: μάθε κάτι διαφορετικό
• Κάνε τον ύπνο προσωπικό σου χρόνο: αν κοιμηθείς νωρίς ένα βράδυ, θα αναζωογονηθείς!

Και το καλύτερο στο να φροντίζεις τον εαυτό σου; Μόλις ανακτήσεις ενέργεια, θα είσαι σε θέση να διαχειριστείς καλύτερα τις υπόλοιπες σχέσεις σου και τις ευθύνες που έχει η ζωή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News