Να τι δεν κάνουν ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια!

By

Δεν είναι θέμα τύχης η ευτυχία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Είναι θέμα καθημερινής προσπάθειας να υιοθετήσει κάποιες υγιείς συνήθειες και να μάθει να τις εφαρμόζει. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι τόσο. Δες ποιες είναι γενικά οι συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών και υιοθέτησέ τις και εσύ.

Δεν παραπονιούνται για τη σχέση τους σε φίλους και συγγενείς

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν πως δεν είναι καλό να αναμειγνύουν άλλους στη σχέση τους. Μιλάνε κατευθείαν ο ένας στον άλλον-όταν έχουν κάποιο πρόβλημα-αντί να συμβουλευτούν άσχετους που μπορεί άθελά τους να βλάψουν τη σχέση τους.

kl_zevgari01

Δεν συγκρίνουν τους εαυτούς τους με άλλους

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποδέχονται και αγαπούν ο ένας τον άλλον όπως ακριβώς είναι. Ξέρουν πως δεν είναι ρεαλιστικό να συγκρίνουν τη σχέση τους με τις σχέσεις άλλων καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τους δημιουργηθούν ανασφάλειες. Αν εσύ και ο αγαπημένος σου περνάτε χρόνο με άλλα ζευγάρια και βλέπετε στοιχεία σε αυτούς που σας αρέσουν, μην πτοείστε. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν και αν ξέρατε πώς σκέφτονταν μπορεί να ανακαλύπτατε και τη δική τους ζήλεια για τη δική σας σχέση.

Δεν παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά

Ξέρουν τι θα πει ευτυχία και τι θα πει διασκέδαση. Βγαίνουν συχνά ραντεβού οι δυο τους και γελάνε πολύ. Ακόμα και όταν η ζωή σου φέρνει προβλήματα και έχεις πολύ άγχος-εσύ ή ο συντροφός σου-μην το βάζετε κάτω. Προσπαθείτε να χαλαρώνετε όταν είστε μαζί και να διασκεδάζετε. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν μερικές φορές.

kl_zevgari02

Δεν αγνοούν τα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να έχουν

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν ότι το οικονομικό άγχος μπορεί να πιέσει έναν γάμο. Στέκονται πάνω από τα χρήματα και επικοινωνούν τόσο καλά που δεν τα αφήνουν να τους επηρεάζουν. Θέτουν οικονομικούς στόχους έτσι ώστε να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για το κοινό τους μέλλον.

Δεν προσπαθούν να διαβάσουν ο ένας το μυαλό του άλλου

Ξέρουν πώς να επικοινωνούν και ξέρουν ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Όσο συνδεδεμένοι και να αισθάνονται δεν περιμένουν ο άλλος να μαντέψει τι σκέφτονται κάθε φορά και πως νιώθουν. Το λένε ξεκάθαρα και λύνουν το θέμα χωρίς καθυστερήσεις και πείσματα.

Δεν πιέζουν ο ένας τον άλλον

Ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον αντί να πιέζονται μεταξύ τους. Βρίσκουν τρόπους να αλληλοστηρίζονται. Όταν ο ένας από τους δύο ψάχνει για δουλειά δεν χρειάζεται ο άλλος να τον πιέζει ακόμα περισσότερο. Δείξ’του στήριξη και αγάπη και πες του πως τον εμπιστεύεσαι. Η συμπαράστασή σου θα του δώσει τη δύναμη να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στη συνέντευξη που έρχεται.

You may also like

Hot News