Κουνταλίνι Γιόγκα: Κάνε το όπως η Madonna

By

Πολλά είδη Yoga είναι της μόδας! Όλα λίγο πολύ τα έχουμε δοκιμάσει αλλά όταν μπήκαμε σε ένα μάθημα Κουνταλίνι ήταν το κάτι άλλο! Όλα οδηγούν σε μία λέξη : Ενέργεια!

Κάτι ξέρει η Madonna που εδώ και πολλά χρόνια εξασκεί φανατικά αυτό το είδος της Yoga με την προσωπική της guru και βασίλισσα της Κουνταλίνι,  Gurmukh Kaur Khalsa. Δεν χτίζεις μόνο σώμα (ιδρώνεις στα πρώτα 5′) αλλά ξυπνάς την ενέργεια μέσα σου και βρίσκεις τον εαυτό σου.  Εσύ δεν θα το δοκιμάσεις;

Τι είναι η Κουνταλίνι:

Κουνταλίνι κυριολεκτικά σημαίνει τυλιγμένος.  Στην ινδική γιόγκα, είναι μια «σωματική ενέργεια» η οποία βρίσκεται κουλουριασμένη στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης. Όταν αυτή η ενέργεια ελευθερώνεται, συγκεκριμένα θεραπευτικά κανάλια και τσάκρα ανοίγουν, και το άτομο αποκτά πρόσβαση στην αστείρευτη θεραπευτική ενέργεια που πηγάζει από μέσα του και το περιβάλλον.

Ποια είναι η χρήση της ενέργειας Κουνταλίνι στην πνευματική πρακτική;

Η ενέργεια Kundalini δίνει τη δυνατότητα στα εγκεφαλικά κύτταρα να εγγράφουν πνευματικές ή “υψηλότερες” εμπειρίες και ερεθίσματα. Η ποιότητα του φυσικού σώματος, ειδικά του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, βελτιώνονται ή αναβαθμίζονται. Μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, ένα άτομο, του οποίου η Kundalini είναι εξαιρετικά αφυπνισμένη, μπορεί να γίνει μια ιδιοφυία, ένας μεγάλος χαρισματικός ηγέτης ή ένας μεγάλος πνευματικός δάσκαλος.

Πως αφυπνίζεται η Κουνταλίνι;

  1.  Το φυσικό σώμα και το ενεργειακό σώμα πρέπει να καθαριστούν ή να εξαγνιστεί, έτσι ώστε η ενέργεια Kundalini, εφόσον αφυπνισθεί σε μεγαλύτερη βαθμίδα, να μπορεί να ρεύσει εύκολα χωρίς καμία απόφραξη και χωρίς να προκαλείται βλάβη στο φυσικό σώμα.
  2. Είναι σημαντικό ότι πρέπει κανείς να ασκεί εσωτερικό εξαγνισμό τακτικά, μέσω της δημιουργίας χαρακτήρα. Αυτό γίνεται με την ανάπτυξη αρετών και την άρση των ελαττωμάτων ή των εσωτερικών αδυναμιών.
  3. Η ενεργοποίηση του κέντρου της καρδιάς διασφαλίζει ότι η αυξημένη πνευματική ικανότητα και η αύξηση της δύναμη της θέλησης, θα χρησιμοποιηθούν σωστά και ακίνδυνα.

Αφύπνιση με Χάθα Γιόγκα:

Μια άλλη μέθοδος αφύπνισης της ενέργειας Κουνταλίνι είναι με τη χρήση ειδικών πρακτικών Χάθα Γιόγκα. Αν γίνει σωστά, και καθοδηγείται από τον αρμόδιο δάσκαλο, αυτή η μέθοδος είναι σχετικά ασφαλής, αλλά αργή. Δεν είναι τόσο ισχυρή ή τόσο γρήγορη, όπως όταν κάποιος χρησιμοποιεί προηγμένες πνευματικές τεχνικές.

Παρακολουθήσαμε το μάθημα της Έβελυν Ζώτου #ZenDanceKundalini στη σχολή της Yogcademy (Εμπεδοκλέους 91, Βύρωνας) και ζήσαμε την υπέρτατη εμπειρία!!! Κάνε μια βόλτα από εκεί και θα μας θυμηθείς!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News