Νίκησε την κατάθλιψη με 5 απλούς τρόπους που δε φαντάζεσαι!

By

Καθημερινά χρησιμοποιώ το μετρό για τις μετακινήσεις μου. Εκεί συναντώ σε κάθε στάση διαφορετικούς ανθρώπους. Τους παρατηρώ και καταγράφω σε ένα μπλοκάκι όλους αυτούς που μου έκαναν εντύπωση.

Οι 6 στους 10 έχουν χαμηλωμένο το κεφάλι και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιους από αυτούς τους ακούω να  μιλούν στον εαυτό τους.

Aυτό το δικαιολογώ απόλυτα γιατί ζούμε σε μία εποχή που τα οικονομικά είναι χάλια, η ανεργία μαστίζει νέους και πιο μεγάλους και γενικά ζούμε σε μία αβεβαιότητα.

Μην σε πάρει όμως από κάτω.

Το ξέρω ότι είναι εύκολο να στο λέω, και είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη, αλλά δε θα χαλάσουμε την υγεία μας για κανέναν. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Επειδή λοιπόν η περιστασιακή κατάθλιψη, παίρνει και δίνει, ειδικά σε νέες ηλικίες, σου παρουσιάζω ευθύς αμέσως 5 τρόπους για να την καταπολεμήσεις, αφού επισκεφθείς βέβαια πρώτα έναν ειδικό ο οποίος θα σε διαβεβαιώσει ότι είναι κάτι περιστασιακό κι όχι μόνιμο.

Όσο απίστευτο κι αν σου φανεί, η ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να σε κουράζει, αυτή είναι όμως που θα σε σώσει! Τι θέλω να πω; Ότι είναι πολύ καλό να έχεις πρόγραμμα και να το τηρείς.

Ξύπνα κάθε πρωί την ίδια ώρα και κοιμήσου το βράδυ επίσης την ίδια.

Πες ναι στην καλή διατροφή και βάλε μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου, προϊόντα ολικής άλεσης φρούτων και λαχανικών.

Δοκίμασε να κάνεις κάτι καινούριο. Κάτι που θα σου αρέσει. Αυτό μπορεί να είναι από το να δεις μία ταινία στο θέατρο μέχρι να ξεκινήσεις ένα σπορ.

Αθλήσου. Βάλε τη γυμναστική στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Σταμάτα να κάνεις αρνητικές σκέψεις και να ξεκινούν οι μέρες σου με αυτές! Ό,τι σπείρεις αυτό θα σου έρθει.

Αν φυσικά η κατάθλιψη δεν σου περάσει, επικοινώνησε με  κάποιον ειδικό καθώς κάθε οργανισμός κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News