Νιώθεις δυστυχισμένος; Μήπως κάνεις πολύ σεξ;

By

Τρέλανέ μας τώρα! Όσα ξέραμε περί σεξ, ανατρέπονται!

Couple in bed, close-up of feet entwinedΜα, κόβεται το σεξ;

Μέχρι πριν από λίγο εγώ ήξερα ότι το σεξ είναι καλό γιατί ανεβάζει αδρεναλίνες, σεροτονίνιες κι ενδορφίνες, ανεβάζει και την αυτοπεποίθηση και γενικά… μας ανεβάζει.

Τώρα λοιπόν, κάποιοι Αμερικανοί επιστήμονες διατείνονται ότι μετά από ενδελεχείς κι επί σειρά ετών έρευνες, ότι το συχνό σεξ τελικά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας.

upset-couple

Οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την έρευνα βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια και λένε ότι η συνολική διάθεση και η το αίσθημα της ευτυχίας ήταν πολύ μικρότερο σε ζευγάρια που έκαναν 40% περισσότερο σεξ από τα άλλα.

Τώρα, πώς έγινε αυτή η έρευνα… που την χρηματοδότησαν κιόλας! Οι ερευνητές μελέτησαν 64 παντρεμένα ζευγάρια τα οποία και χώρισαν σε 2 ομάδες.

Unhappy-couple-in-bed-31

Η μία ομάδα έκανε περισσότερο σεξ την εβδομάδα απ’ ότι συνήθως για 3 μήνες και η άλλη συνέχισε να κάνει σεξ με την ίδια συχνότητα που έκανε και πριν. Μετά τους 3 μήνες ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές τους συνήθειες και την ευτυχία τους.

unhappy-couple-in-bed

Τι είπαν; Ότι το σεξ έχει σημασία και βοηθάει στην καλή ψυχολογία αλλά όχι όταν γίνεται συνέχεια! Τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ ανέφεραν μια γενική αίσθηση κόπωσης. Κάτι ήξεραν οι παλιές που όλο έφερναν αντιρρήσεις κι έκαναν τις δύσκολες…

Για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου όμως, να πω ότι η έρευνα δεν μπορεί να είναι ακριβής γιατί οι ειδικοί -ο Θεός να τους κάνει- υποχρέωσαν τα ζευγάρια σε περισσότερο σεξ. Δεν το επέλεξαν φυσικά οι ίδιοι.

060986-young-couple-in-bed

Δεν γούσταραν οι ίδιοι περισσότερο. Κι αυτά τα πράγματα, δεν γίνονται με το ζόρι!

…Κόβεται το σεξ;

You may also like

Hot News