Όλα όσα δεν σου έχει πει ποτέ κανείς για το διαζύγιο!

By

Είναι γεγονός! Πολλές νέες γυναίκες-κάποιες από τις οποίες σίγουρα είναι και φίλες σου που έχουν παντρευτεί πρόσφατα-βρίσκονται στη φάση του διαζυγίου ενώ διανύουν ακόμα τη δεκαετία των 30. Μπορεί να βλέπεις ένα διαζύγιο μετά από έναν σύντομο γάμο σαν έναν κακό χωρισμό αλλά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όταν παίρνεις διαζύγιο ακόμα και αν δεν έχεις παιδιά, σπίτι και σκυλιά.

Να τι λένε οι ειδικοί πως πρέπει να κάνεις μετά από ένα διαζύγιο.

Ασχολήσου πρώτα με τα μικροπράγματα

Έχεις πάρα πολλά πράγματα να κάνεις, να βρεις καινούργιο διαμέρισμα, να ενημερώσεις γνωστούς και φίλους και να θρηνήσεις και την σχέση που τελείωσε. Αν, λοιπόν, δεν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο για να ξεκινήσεις τις νομικές διαδικασίες άμεσα, περίμενε μερικούς μήνες μέχρι να ορθοποδήσεις και πάλι.

Βάλε στην άκρη τις αναμνήσεις αλλά μην τις καταστρέψεις για πάντα

Μπορεί να σου είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τις φωτογραφίες του γάμου σου ή το δαχτυλίδι των αρραβώνων σου αλλά μην τις καταστρέψεις. Θα έρθει η στιγμή που θα το μετανιώσεις. Άλλωστε, έχεις ζήσει όμορφες στιγμές με αυτόν τον άνθρωπο και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου. Φύλαξέ τις κάπου και μην τις κοιτάς όσο δεν αντέχεις.

kl_diazygio01

Μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις το σκηνικό

Ακόμα και αν είσαι εσύ αυτή που θα μείνει στο κοινό σας σπίτι, θα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές στο σκηνικό. Άλλαξε μερικά έπιπλα και αν είναι εφικτό άλλαξε όλη τη διακόσμηση του σπιτιού. Μια καλή λύση είναι να αλλάξεις και κρεβάτι. Θα νιώσεις πολύ πιο άνετα να βάλεις έναν νέο άντρα στη ζωή σου όταν ξέρεις ότι το κρεβάτι που θα μοιραστείτε δεν είναι το νυφικό σου.

Δώσε ένα διάλειμμα στον εαυτό σου

Είναι λογικό να αισθάνεσαι ενοχές για το διαζύγιο ακόμα και αν δεν ήταν δική σου ιδέα. Μπορεί να αισθάνεσαι ενοχές μόνο και μόνο επειδή έκανες τους φίλους σου να ξοδέψουν χρήματα για έναν γάμο που τελείωσε. Θα νιώσεις πολλά συναισθήματα ενοχής αλλά ένα πρέπει να θυμάσαι: θα περάσει κι αυτό. Περνάς μερικές δύσκολες στιγμές και έκανες λάθη αλλά άνθρωπος είσαι και τα λάθη είναι ανθρώπινα.

Τώρα είναι η ώρα να έρθεις κοντά με τον εαυτό σου

Αν σκεφτείς τα θετικά του να είσαι μόνη, μπορείς να βρεις σίγουρα ένα: Είσαι ο κύριος του εαυτού σου. Μπορείς να παίρνεις μόνη σου τις αποφάσεις σου χωρίς να συμβουλεύεσαι κανέναν και να κάνεις ό,τι θέλεις κάθε στιγμή. Επέστρεψε στις αγαπημένες σου δραστηριότητες-τις οποίες είχες αφήσει-πίσω και φέρε και πάλι στη ζωή σου άτομα που είχες βγάλει από αυτήν μετά το γάμο σου. Από την άλλη μεριά, μην αγχώνεσαι για το μέλλον. Φρόντισε να βρεις τον εαυτό σου και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους. Να θυμάσαι πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα θα πάνε καλά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News