Όλα όσα μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου αν μένεις μόνη σου!

By

Πιστεύω βαθύτατα πως πρέπει να μείνεις μόνη σου τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Προσωπικά έζησα μόνη μου για τέσσερα ολόκληρα χρόνια όταν ήμουν φοιτήτρια στην Πάτρα και ήταν μια εμπειρία μοναδική. Δεν διασκέδασα μόνο πολύ αλλά έμαθα και πολλά πράγματα για τον εαυτό μου τα οποία δεν γνώριζα.

Το πραγματικό πρόγραμμα του ύπνου σου

Μιας και δεν είχα πλέον κάποιον (τους γονείς μου στη συγκεκριμένη περίπτωση) να μου λένε ότι πρέπει να κοιμηθώ, κατάλαβα ότι ήμουν νυχτοπούλι. Και γιατί έχει τόση σημασία να μάθεις το πρόγραμμα του ύπνου σου; Γιατί γνωρίζοντας πώς πραγματικά το σώμα σου θέλει να λειτουργεί, θα γίνεις πιο παραγωγική. 

kl_moni02

Πόσα σκουπίδια κάνεις

Όταν μένεις με άλλους ανθρώπους είναι δύσκολο να δεις ποια είναι τα πραγματικά σκουπίδια που κάνεις εσύ. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν κάνεις καθόλου. Μένοντας, όμως, μόνη σου μπορείς να διαπιστώσεις αν είσαι σπάταλη ή οικονόμα. Αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι πετάς πολύ περισσότερα πράγματα από ότι θα έπρεπε για ένα άτομο, βρες τρόπους να μειώσεις τα σκουπίδια σου για να γίνεις ένας υπεύθυνος άνθρωπος απέναντι στο περιβάλλον και στον εαυτό σου. Άσε που θα καταλάβεις πού σπαταλάς τα χρήματά σου. 

Πόσα πράγματα θέλεις να μοιράζεσαι στο σπίτι σου

Αν δεν μείνεις μόνη σου δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο και αν σου αρέσει να καλείς κόσμο στο σπίτι, να κάνεις πάρτι και διάφορες άλλες δραστηριότητες. Προσωπικά, τώρα που το σκέφτομαι, ο τρόπος που μου άρεσε να διασκεδάζω ήταν καλώντας φίλες μου στο σπίτι και τραγουδώντας καραόκε, ηχογραφώντας τραγούδια και βλέποντας καμιά ταινία. Τώρα που μεγάλωσα, μπορώ να πω, πως αυτοί εξακολουθούν να είναι μερικοί από τους αγαπημένους μου τρόπους διασκέδασης.

kl_moni01

Το στιλ σου

Μένοντας μόνη σου θα αντιληφθείς και το στιλ σου σε ότι αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Παρατηρώντας τον εαυτό σου θα διαπιστώσεις αν σου αρέσει η minimal, η mix’n’match ή η croudy διακόσμηση.

Τι σου αρέσει να κάνεις με τους ανθρώπους

Μένοντας μόνη σου θα καταλάβεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να βλέπεις άλλους ανθρώπους και τους σκοπούς που αυτοί εξυπηρετούν στη ζωή σου. Σου αρέσει να κάνεις βαθιές συζητήσεις μαζί τους; Θέλεις να ζεις περιπέτειες με αυτούς ή μήπως προτιμάς τη σιωπή; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις τι είδους φίλη είσαι και ποιοι είναι οι άνθρωποι που πραγματικά θέλεις στη ζωή σου με βάση και τα δικά σου θέλω.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News