Όλοι οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό! Ποιο είναι αυτό;

By

Ξυπνάω κάθε μέρα στις 7 με σκοπό να είμαι στη δουλειά μου στις 10:30. Στο μεταξύ έχω να κάνω χίλια-δυο πράγματα. Να δουλέψω λίγο, να ετοιμάσω πρωινό, να γυμναστώ έστω για ένα μισάωρο (κανείς δεν ξέρει αν θα έχω χρόνο το απόγευμα να το κάνω) και πολλά ακόμα πράγματα τα οποία προσπαθώ σαν ζογκλέρ να χώσω μέσα σε 3 ώρες. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερώ πάντα 10 λεπτά να φτάσω στο γραφείο μου.

Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που ισχύει σε όλα. Είμαι μονίμως χρονικά καθυστερημένη μερικά λεπτά. Ευτυχώς που έρχονται οι ευλογημένες οι επιστημονικές έρευνες να μου πουν πως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα καλό.

kl_aisiodoksia03

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καθυστερούν στις δουλειές τους καθυστερούν σε όλα τα πράγματα στη ζωή τους, σε κάθε είδους δραστηριότητα, είτε αυτή είναι καλή είτε όχι.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως το ότι μερικοί άνθρωποι είναι πάντα καθυστερημένοι στα ραντεβού τους έχει να κάνει με το μυαλό τους. Δεν είναι τεμπέληδες, μη παραγωγικοί και άσκεπτοι. Είναι με λίγα λόγια αισιόδοξοι.

kl_aisiodoksia02

Οι χρονικά καθυστερημένοι άνθρωποι είναι αισιόδοξοι.

Πιστεύουν πως μπορούν να χωρέσουν περισσότερα πράγματα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως καθυστερούν. Μπλέκονται με τις άλλες δραστηριότητές τους και δεν καταφέρνουν να είναι στην ώρα τους εκεί που πρέπει. Και μπορεί κάτι τέτοιο να ενοχλεί όλους τους άλλους που τους περιμένουν αλλά εκείνοι είναι ήρεμοι και χαλαροί. Η αργοπορία και η χαλαρότητά τους κάνει καλό και στην υγεία τους. Γι’αυτό και οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και πιο θετικοί σε όλα, ζουν γενικότερα περισσότερο.

kl_aisiodoksia01

Ο χρόνος είναι σχετικός, μάθε να ζεις την κάθε στιγμή.

Μπορεί τα προγράμματα να είναι σημαντικά αλλά δεν τρέχει και τίποτα να χαλαρώσουμε λίγο και να τα κάνουμε όλα στους δικούς μας χρόνους. Οι άνθρωποι που δεν έχουν την αίσθηση του χρόνου είναι αυτοί που σταματούν να μυρίσουν ένα τριαντάφυλλο και να θαυμάσουν ένα όμορφο κτίριο (όντως αυτό είναι κάτι που κάνω αρκετά συχνά). Η ζωή δεν υπάρχει για να σχεδιάζουμε το κάθε της δευτερόλεπτο γιατί αν το κάνουμε το μόνο σίγουρο είναι πως θα απογοητευτούμε. Το να ζούμε στο παρόν και να αφήνουμε τα πράγματα να κυλάνε από μόνα τους είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να ζούμε μια ήρεμη, χαρούμενη και αισιόδοξη ζωή.

Εφόσον γνωρίζουμε πως κάθε πρόγραμμα μπορεί να ανατραπεί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, γιατί να μην ζούμε απλά το κάθε λεπτό και να περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η ζωή; Πάντα αυτή ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς τι είναι αυτό που θέλουμε. Και αν την αφήσουμε, μπορεί και να μας το φέρει!

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα